Pred pár týždňami raper Marpo singlom Welcome to Nashville oznámil album Cowboys & Dreamers, ktorý spoločne s producentom Marcusom Tranom odišli nahrávať do Ameriky. Teraz prichádza s druhou ochutnávkou z nahrávky, ktorá uzrie svetlo sveta už v druhej polovici júla. Na tracku Ďábel na rameni spolupracoval s miestnym umelcom JJ Lawhornom.

"Diabol na mojom ramene mi hovorí, nech to vzdám," spieva Marpo v pesničke, s ktorej textom by sa mohol stotožniť kdekto. "Je totiž o tom, že každý občas máme nejaké pochybnosti," vysvetľuje. "V singli hosťuje miestny raper/spevák JJ Lawhorn, od ktorého som čoskoro zistil, že má segru v Prahe," dodáva.

Rovnako ako ďalšie kúsky z Cowboys & Dreamers, aj song Ďábel na rameni vznikol v legendárnom nahrávacom štúdiu Blackbird v Nashville. Produkcia albumu plného tvrdých gitár, ale aj country a elektra, sa tradične chopil Marcus Tran, s ktorým Marpo spolupracuje už po šiesty raz. Práve kontakt s profesionálmi zo zahraničia a známymi umelcami americkej scény bol pre oboch zásadný a inšpirujúci a umožnil tak vznik neobyčajného albumu, ktorý Marpo považuje za klenot.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová z Universal Music.