Po neutíchajúcom ošiali okolo hymny tohto leta prichádza elektronické duo Daft Punk s novým singlom. Stavili na zabehnutý vzorec a voľba padla opäť na spoluprácu s Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom. Okrem toho chystajú aj špeciálne vystúpenie na MTV VMA 2013, ktoré malo zostať prekvapením.

Francúzske duo Daft Punk oznámilo, že ďalším singlom z ich aktuálneho prelomového albumu Random Access Memories bude skladba Lose Yourself To Dance. Podobne ako v prípade hitu Get Lucky spolupracovali Daft Punk aj na tejto piesni s Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom zo skupiny Chic. Tí im pomohli s textom, pričom Williams naspieval aj vokály. Vo Veľkej Británii by mal nový singel ísť do predaja 23. septembra, zatiaľ čo dátum premiéry pripravovaného videoklipu presne neurčili.

Výber singla vyvoláva zmiešané reakcie. Ako sme uviedli v recenzii na album, hitmaker Pharrell v nej trikrát opakuje jednu strofu, mnohokrát samotný názov skladby a v piesni absentujú prekvapujúce elementy. Je tak celkom možné, že sa prvotný úspech tvorivého tímu Daft Punk - Williams - Rodgers nemusí vôbec zopakovať. Skladba by totiž mohla znieť príliš prvoplánovo aj pre mainstreamové médiá.

Vypočujte si nový singel skupiny Daft Punk:


"Prekvapenie" na MTV VMA 2013

Dvojica DJov a producentov v súčasnosti vyvolala rozruch aj odmietnutím svojej prítomnosti v talkshow The Colbert Report televízie Comedy Central. Stalo sa tak na poslednú chvíľu, krátko pred začiatkom programu, na čom si "zgustol" hlavný predstaviteľ Stephen Colbert. "Vec sa má takto: Pred mesiacom sme si sem zabookovali Klika a Klaka. Majiteľom tejto stanice je Viacom, ktorá tiež vlastní MTV, a zdá sa, že Daft Punk plánujú vystúpenie na MTV Video Music Awards, ktoré by malo byť prekvapením," citlivo "naznačil" Colbert na začiatku svojej relácie, pričom dodal: "Nikomu to ale nehovorte, pretože vtipné je, že mi to pred dvomi hodinami nikto nepovedal." 

Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter sa podľa moderátora mali v talkshow doslova iba objaviť a pokiaľ by prejavil akékoľvek namietky, boli pripravení svoju prítomnosť odvolať. "Kiežby sme spravili ten žart. Bolo to: 'Paul (Hahn, manažér skupiny Daft Punk, pozn. red.), môžem sa spýtať - ako budem vedieť, že sú v tých robotických odevoch naozaj oni?' A on povedal: 'Stephen, keby to neboli oni, dali by ten song'."

K celému sporu sa nakoniec vyjadril Jesse Ignjatovic, výkonný producent MTV VMA 2013: "Nepovedal by som, že MTV niekoho obmedzuje. Bolo to na umelcoch a ich manažmente, či to chcú spraviť."

Okrem Daft Punk na udeľovaní cien za najlepšie videá vystúpia 25. augusta v newyorskom Brooklyne Miley Cyrus, Robin Thicke, Katy Perry a svoj veľký comeback ohlasuje aj Lady Gaga.


Autor: Marek Majzon (zdroj: SITA, Digitalspy.co.uk)
Foto: Facebook.com/Pharrell

Súvisiaci interpreti: Daft Punk, Pharrell Williams