"Láska spája, sme v tom všetci rovnako, ty a ja. Láska spája, vytvára na Zemi kus raja," spieva sa v novej pesničke, v ktorej sa stretli štyria známi slovenskí speváci. Spojila ich láska k hudbe, ale najmä online koncertný projekt Láska spája, ktorý na jar počas prvej vlny izolácie priniesol ľuďom živú hudbu priamo do obývačiek prostredníctvom kvalitných live streamov.

Do projektu sa zapojilo viacero známych slovenských umelcov, medzi ktorými boli aj Juraj Hnilica (jeden zo zakladateľov a hlavná tvár projektu), Barbora Švidraňová, Martin HarichPeter Juhás. So zhoršujúcou sa koronakrízou si opäť povedali, že by chceli ľudí potešiť a dodať im pozitívnu energiu ľuďom v týchto chladných časoch. Nahrali preto spoločnú pieseň, ktorá v sebe nesie práve univerzálne posolstvo Láska spája. 

"V spájaní je cesta a pieseň je toho dôkazom.  Bola pre mňa veľká výzva dať dohromady štyri farby hlasov a temperamentov. Výsledok nás však všetkých viac ako potešil. Som rád, že do piesne zasiahol aj producent Adrián Líška, inak by pieseň skončila v úplne inom štýle. Produkoval som ju viac energickú, a preto som zvolil drum&bassový rytmus, ktorý však nakoniec v piesni nie je, keďže Aďo ma svojím cítením nenútene prehovoril a dodal piesni viac moderný zvuk," hovorí o novinke Juraj Hnilica.


Spolu s pesničkou štvorica spevákov prináša aj odkaz pre všetkých ľudí, ktorí veria, že láska a viera v lepšie zajtrajšky sú silnejšie ako strach a nenávisť, ktorú táto doba vo veľkom vyplavuje:

"Všetci sme v tom rovnako a spoločne prežívame toto nehostinné obdobie. Nie je ľahké si udržať pozitívne naladenie, keď všade okolo nás zúri chlad. Nepozerá sa nám nikomu ľahko na túto situáciu a na nenávistné prejavy niektorých skupín ľudí. Je to veľká skúška pre nás všetkých a pevne veríme, že to zvládneme aj napriek občasnej frustrácii. Nikto z nás sa v takejto životnej situácii ešte nikdy neocitol, a preto sme z toho doslova zaskočení. Keď však stratíme nádej a vieru, že sa opäť objavia lepšie časy, môžeme si rovno vykopať svoj spoločný hrob. Nádej nám dodáva chuť sa opäť ráno postaviť na nohy a viera nás ženie vpred, že to celé ustojíme. Skúsme si v tom čase pomôcť oveľa viac, ako kedy predtým. Držme spolu."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Hnilica. Správu sme upravili.