Šesť úspešných vystúpení na Slovensku, z toho tri na festivale Pohoda. Vo februári poteší skupina Lola Marsh svojich priaznivcov v našom regióne už siedmykrát. Je to pritom jediná zahraničná kapela, ktorá hrala na najväčšom slovenskom festivale tri raz po sebe. A zakaždým zaplnila priestor pod najväčšími pódiami.

Vstupenky na ich následné klubové vystúpenia sa vždy veľmi rýchlo minuli. Najskôr odohrali v Bratislave koncert v Slovenskom rozhlase v rámci Pohoda Dňa_FM, kde sa registrácia voľných vstupov naplnila za dvesto sekúnd. Veľký záujem o izraelský fenomén Lola Marsh však nebol iba pri koncerte zadarmo. Keď potom organizátori Pohody ohlásili dve jesenné klubové vystúpenia v Bratislave a v Košiciach, v A4ke sa vypredali tri mesiace pred koncertom a vypredané bolo aj v Tabačke.

Väčšinu koncertov na Slovensku skupina odohrala ešte predtým, než vydala svoj debutový album. Nahrávka Remember Roses vyšla až tento rok v júni. Ich piesne pritom na Spotify už predtým počúvalo stovky tisíc ľudí mesačne a vychválil ich aj francúzsky denník Le Monde. Aj to svedčí o tom, že Lola Marsh sa z pomerne neznámej skupiny za pár rokov vypracovali na jednu z najobľúbenejších nových nezávislých kapiel nielen u nás.

K Slovensku, a špeciálne k Pohode, však majú výnimočný vzťah, keďže práve trenčiansky festival bol prvým, kde si zahrali pred naozaj veľkým publikom. Od svojej premiéry v roku 2014 koncertovali na Slovensku aspoň raz každý rok a ani 2018 nebude výnimkou. Presne o tri mesiace, v stredu 14. februára, prídu opäť, a tentokrát to bude omnoho väčší koncert ako ten októbrový. Na Valentína totiž zahrajú v bratislavskej Refinery Gallery s kapacitou viac než 1200 ľudí.

Rozhovor: Izraelská senzácia Lola Marsh: "Chceme robiť pesničky, ktoré s ľuďmi zostanú"

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Agentúry Pohoda Anton Repka. Dodané informácie sme upravili.


Foto: Dávid Hanko