Jedna z najvýraznejších postáv súčasného hip-hopu, americký raper Machine Gun Kelly, zahrá v Bratislave. Držitel cien MTV Video Music Award a MTV European Music Award odohrá svoj premiérový koncert na Slovensku 16. júna v Majestic Music Clube, ktorý bude jednou zo zastávok jeho letného európskeho turné.

Machine Gun Kelly je známy pohnutým životným osudom, keď od útleho detstva cestoval s rodičmi - misionármi - po celom svete. Neskôr vyrastal s nezamestnaným otcom v ťažkých podmienkach, čo sa prejavilo aj na jeho neskorších problémoch s drogami. V istom období dokonca uvažoval nad samovraždou.

Ťažký život sa napokon stal kľúčovým motívom jeho textov a hudba mu zachránila život. Začínal ešte ako dieťa hrou na husle, potom prešiel na gitaru a hral v punkovej kapele, no nakoniec ho očaril hip-hop. Raper, vlastným menom Richard Colson Baker, však nie je jeho typickým predstaviteľom, je jedinečný v stieraní hraníc hudobných žánrov. Spolupracuje s hip-hopovými hviezdami (od začiatku kariéry ho podporuje Sean Combs alias Diddy), ale aj s metalcoreovými kapelami ako Sleeping With Sirens či s popovými speváčkami.

S bývalou členkou jednej z najúspešnejších súčasných dievčenských skupín Fifth Harmony, Camilou Cabello, nahral svoj aktuálny singel Bad Things. Videoklip k nemu má od 1. decembra na Youtube už takmer 80 miliónov prehratí a aktuálne je na vrchole rebríčka najhranejších skladieb v amerických rádiách. Skladba je zároveň už na štvrtom mieste rebríčka Billboard Hot 100 a môže sa dostať ešte vyššie.


Machine Gun Kelly, známy aj pod skratkou MGK, má zatiaľ na konte dva úspešné albumy - Lace Up (2012) a General Admission (2015), z ktorých pochádzajú single ako Wild Boy (feat. Waka Flocka Flame), Till I Die alebo A Little More (feat. Victoria Monet).

26-ročný rodák z Houstonu bol už od detstva ovplyvnený tvorbou raperov ako Ludacris, Eminem či DMX, no zároveň obdivuje aj skupiny ako Guns N' Roses či Blink-182. O tom, že jeho priazeň rockovej hudbe nie sú len prázdne slová či póza, svedčia aj jeho koncerty. Naživo ho totiž sprevádza regulérna rocková kapela a sám počas vystúpení aj hrá na gitare. V rámci európskeho turné vystúpi aj na rakúskom Nova Rocku, v minulosti bol napríklad hosťom na turné skupiny Linkin Park.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z usporiadateľskej agentúry Seahorse Promotion.