Priaznivci zosnulého amerického rapera známeho pod menom The Notorious B.I.G. sa môžu tešiť na novú autorizovanú dokumentárnu snímku. Projekt s názvom Notorious B.I.G.: One More Chance pripravujú spoločnosti Submarine Entertainment a ByStorm Films.

O jeho réžiu sa postará režisérske duo The Malloys - bratia Emmett a Brendan Malloyovci. Na snímke budú spolupracovať aj Voletta Wallace, matka interpreta, ktorého vlastné meno bolo Christopher George Latore Wallace, a zástupcovia jeho pozostalosti.

Snímka sa zameria na raperovu kariéru, jeho cestu na výslnie a vplyv jeho tvorby aj po jeho smrti v roku 1997. "Prináša mi toľkú radosť, že hudba môjho syna Christophera tak ovplyvnila hudobnú komunitu a jeho príbehy za posledné roky pozitívne inšpirovali mnoho mladých mužov a žien a stále ovplyvňujú mládež po celom svete," uviedla Wallace v stanovisku.

O produkciu snímky sa postarajú David Koh, Dan Braun, Wayne Barrow a Keith Miller. Výkonnými producentmi budú zase Stanley Buchthal, Josh Taekman, Mark Pitts a Josh Braun. Vo filme si interpretovi priaznivci budú môcť vypočuť všetky jeho skladby.

Mohlo by vás zaujímať:

Faith Evans po 20 rokoch pripomenie manžela a legendu rapu Notoriousa B.I.G.


The Notorious B.I.G. debutoval v roku 1994 albumom Ready To Die, po ktorom nahral ešte jednu štúdiovku. Tá však vyšla pod názvom Life After Death až 16 dní po jeho smrti. Rapera totiž 9. marca 1997 zavraždili v Los Angeles. Posmrtne mu potom vyšli ešte nahrávky Born Again (1999), Duets: The Final Chapter (2005) a Greatest Hits (2007). Bol tiež členom formácie Junior M.A.F.I.A., s ktorou vydal album Conspiracy (1995).

Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com, archív)
Foto: AP Photo/Mark Lennihan

Súvisiaci interpreti: Notorious B.i.g.