Skupina Modus oslávila minulý rok neuveriteľných 55 rokov od svojho založenia a stále má chuť tvoriť nové veci, o čom svedčí aj aktuálna novinka Nehovor mi, ktorú s kapelou naspievala Karmen Pál-Baláž.


Modus aktuálne pôsobí v zostave Jano Baláž, Ľubo "Kyslík" Stankovský, Juraj Zaujec a Pavol Bartovic. Štvorica muzikantov má za sebou spoločný album Regenerácia z roku 2018 a skladba Nehovor mi je prvou ochutnávkou z druhého pripravovaného albumu.

Text skladby pochádza z dielne zosnulého Petra Lehotského, hudbu napísal gitarista a spevák Juraj Zaujec. "Skladbu som mal dlhšie v šuplíku a vedel som, že by sa nám hodila na nový album. Lenže v Moduse sme štyria chalani a Nehovor mi je ženský text. Tak sme sa zhodli, že by sme si konečne mohli pozvať ako hosťa na nový singel nejakú fakt dobrú speváčku. A tak je tu Karmen, ktorá spieva a vyzerá úžasne a ešte má aj super priezvisko. Keď začala v štúdiu spievať, hneď nám bolo jasné, že presne ju sme do Nehovor mi potrebovali," prezradil Zaujec.


"Na spoluprácu ma oslovil Juraj Zaujec, zavolal mi, že práve robia s kapelou Modus na novom albume, a že by potrebovali naspievať jednu pesničku. Som rada, že mysleli na mňa. Vypočula som si demo a šla som do toho. Nahrávali sme v štúdiu u Jána Baláža, bola som tam prvýkrát a keď som nahrávala spevy, bola tam celá kapela takže ma vedeli usmerňovať hneď, čo a ako si predstavujú v ich novej skladbe. V pesničke Nehovor mi sa mi páči, že je to kúsok možno rebelské, že to nie je nič vážne, a že je to hudobne voľnejšie a srandovnejšie spracované," potvrdzuje jeho slová Karmen Pál-Baláž.

Ku skladbe vznikol aj pôsobivý videoklip v réžii Jána Janču, ktorý produkčne zastrešila spoločnosť Baláž Media a zaujímavosťou je, že autorkou scenára videoklipu je dcéra Jána Baláža, Nina "Lemon" Baláž. Jano Baláž, s humorom sebe vlastným, ku vzniku skladby dodáva: "Ja nehovorím nič, ale verím, že na moje slová príde. Ja si myslím, že je to pesnička, ktorá má veľký potenciál a teším sa, že sa nám to podarilo tak dobre spraviť, vrátane toho klipu. Teším sa aj z toho, že moja dcéra bola tak kreatívna, že to napísala a želám našej novinke veľký úspech."

Skupina okrem práce na ďalších nových skladbách chystá aj koncerty a všetkým svorne odkazuje: "Stále sme tu, počítajte s nami!"

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Dominik Šoltis. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Modus