Trojicu vypredaných koncertov Moje Světlo zakončila speváčka Anna K v pražskom Fóre Karlín. Medzi najsilnejšie momenty patrilo hosťovanie Jaroslava Uhlířa s Kühnovým detským zborom či duet s frontmanom kapely Mirai. Spoločne si zaspievali hit Když nemůžeš, tak přidej.

"Táto pesnička ma sprevádzala počas liečby. Každé ráno ju vždy hrávali v rádiu keď som jazdila do nemocnica. Stala sa mojou znelkou v ťažkom období a som rada, že som si ju mohla s Mirarom zaspievať," povedala fanúšikom Anna K., ktorá počas koncertu dostala Zlatú platňu za album Světlo.

"Světlo je môj životný album," hovrí Anna K. o nahrávke, ktorá jej priniesla aj nomináciu na Anděla a výrhu v ankete časopisu iReport. "Som šťastná, že zase môžem hovoriť všade o svojej krásnej práci, ktorá je za mnou, a že snáď už sa môže prestať písať o mojem zdravotnom stave. Bolo by mi ľúto, keby sa kvôli debatám o mojom zdraví pozabudlo, že mám úžasný album, úžasnú kapelu a úžasných verných fanúšikov, ktorých moja hudba oslovuje a oni z koncertov chodia domov nabití energiou," popisuje speváčka.

Aktuálny album Světlo vznikol v osvedčenom tandeme s jej životným partnerom a producentom Tomášom Varteckým. Jednou skladbou prispelo legendárne duo Zdeněk Svěrák - Jaroslav Uhlíř a na niekoľkých aranžmánoch sa podieľal aj Jan P. Muchow, ktorý stál za prelomovou nahrávkou Anny K. Nebe. Finálny mix mali na starosti britskí producenti Steve Lyon a Jay Reynolds.

Jedenásť skladieb, ktoré vďaka veľkému štýlovému rozptylu oscilujú medzi pesničkárstvom, elektronikou, rockom i šansonomm, zdobí niekoľko hostí. Okrem Jaroslava Uhlíře na piano je to aj spevák Robert Kodym v duete Milá alebo členovia britskej kapely Reef.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rooman Helcl.

Súvisiaci interpreti: Anna K.