Festivalu Bažant Pohoda bude tento rok pár dní pred jeho konaním predchádzať aj séria koncertov na pojazdnom pódiu Red Bull Tour Bus. Legendárna Karosa z roku 1977 príde počas "festivalového týždňa" do Košíc, Žiliny a Trenčína. Vystúpi na ňom jedna z najobľúbenejších domácich festivalových kapiel Para a math-rocková smršť z Japonska Tricot.

Pojazdný hudobný stage tróni na kompletne zrenovovanom autobuse, ktorého interiér poskytuje hudobníkom priestor pre špeciálny backstage so šatňou a malou útulnou chillout zónou. To najdôležitejšie sa však deje na jeho streche, ktorá je vlastne pódiom. Bažant Pohoda Warm Up Tour sa začne v utorok (7.7.) v Košiciach, v stredu (8.7.) tour bus presunie do Žiliny. V oboch týchto mestách si môžu fanúšikovia koncerty vychutnať zadarmo. Vo štvrtok (9.7.) bude Red Bull Tour Bus už súčasťou samotného multižánrového festivalu Pohoda 2015, kde doplní ostatné pódiá.

Hudobnú nálož na koncertoch odpáli japonské dievčenské trio Tricot. Tomuto math-rockovému tornádu sa podarilo strhnúť ľudí už na minuloročnej Bažant Pohode. Spolu s bubeníkom dievčatá vydali debutový album s názvom T H E (2013) a odohrali koncerty na podujatiach ako Rock in Japan, Fuji Rock Festival alebo Rising Sun Rock Festival. V apríli ich magazín Rolling Stone zaradil medzi desať kapiel, o ktorých by ste mali vedieť.


Nemenej významný bude slovenský zástupca na Red Bull Tour Buse - jedna z najobľúbenejších domácich festivalových kapiel Para. Výsledkom ich živého a živelného hrania je, že piesne ako Ticho, Otec, Prví poslední, Prezident či Keď ťa stretnem práve vďaka koncertom zľudoveli. V tomto roku Para oslavuje 20 rokov od svojho založenia a vďaka pohodovému wam-upu ich narodeninová párty zavíta na východ, stred i západ Slovenska.  


Informácie pre Hudba.sk poskytol Anton Repka, PR manažér festivalu Bažant Pohoda.

Foto: Pohodafestival.sk

Súvisiaci interpreti: Para