Škótska rocková kapela Mogwai oznámila, že 1. septembra vydá nový album. Ich deviata štúdiovka dostala názov Every Country’s Sun. O produkciu albumu sa postaral Dave Fridmann.

Nový album Every Country’s Sun bude obsahovať jedenásť skladieb. Prvým singlom sa stala úvodná pieseň Coolverine, ktorú zverejnili spoločne s informáciami o nahrávke.

Mogwai následne po uvedení novinky na trh vyrazia na svetové turné, v rámci ktorého vystúpia aj 31. októbra v pražskom klube Roxy a 1. novembra vo viedenskej Arene.


Tracklist albumu Mogwai - Every Country’s Sun:

1. Coolverine
2. Party In The Dark
3. Brain Sweeties
4. Crossing The Road Material
5. aka 47
6. 20 Size
7. 1000 Foot Face
8. Don't Believe The Fife
9. Battered At The Scramble
10. Old Poisons
11. Every Country's Sun

Skupina Mogwai vznikla v roku 1995 v Glasgowe a debutovali o dva roky neskôr albumom Mogwai Young Team. Po ňom nasledovali štúdiovky Come On Die Young (1999), Rock Action (2001), Happy Songs For Happy People (2003), Mr. Beast (2006), The Hawk Is Howling (2008), Hardcore Will Never Die, But You Will (2011) a Rave Tapes (2014), ktorá sa dostala v UK Charte na 10. miesto.

Kapela má na konte aj dva koncertné záznamy, štyri kompilácie a tiež niekoľko EP nahrávok. Skupina momentálne pôsobí v zostave Stuart Braithwaite (gitara, spev), Dominic Aitchison (basgitara, gitara), Martin Bulloch (bicie) a Barry Burns (gitara, basgitara, klávesy).

Zdroj: SITA
Foto: Pohodafestival.sk

Súvisiaci interpreti: Mogwai