Úspech minuloročného virálneho fenoménu Je nám teplo! sa skupine S Hudbou Vesmírnou už pravdepobne zopakovať nepodarí, no svojou tvorbou naďalej úspešne šíri mladosť a dobrú náladu. V najnovšom videosingli s názvom Nový Svet navyše zdieľa s fanúšikmi aj krásnu novinku Dominiky Zeleníkovej, ktorá čaká bábätko.

Očakávaný potomok sympatickej herečky inšpiroval aj text piesne, ktorý začína slovami: "Je tu nový život, nová hudba, nová tvár! Prichádza nový svet, všetci vieme, je to dar!" Z novinky trojice S Hudbou Vesmírnou tak hneď od začiatku srší to, prečo ich fanúšikovia tak milujú - nákazlivá radosť zo života, ktorá necháva zabudnúť na nedokonalosť textu aj výkonov zanietených (ne)spevákov.

S Hudbou Vesmírnou - videoklip Nový Svet Zdroj: Youtube 
Pochvalu si opäť zaslúži najmä producent Sorizzo, ktorý sa inšpiruje hip-hopom aj elektronickou hudbou, no jeho tvorba má originálny autorský rukopis, v ktorom hudobne minimalistický začiatok piesne kontrastuje s prepracovanosťou refrénov. Zborovo spievané pasáže tentokrát podporil nielen typickým emotívnym klavírom, ale aj euforickými vokálnymi samplami a zaujímavým vrstvením zvukov, vďaka ktorému refrén nikdy neznie rovnako a skladba fantasticky graduje.

Pozitívne je, že formácia s tvorbou nekalkuluje a nesnaží sa za každú cenu robiť hity, aj keď to od nich niektorí poslucháči už automaticky očakávajú. "Je to síce prirodzené, ale sme len banda šašov, mrzí nás, že zrejme budeme naďalej sklamávať. To, že nám jedna pesnička vyšla, neznamená, že sme hitmejkri," hovorí skromne Sorizzo, hoci väčšina reakcií na novinku je pozitívna. Prispel k tomu tradične aj videoklip plný radosti a energie. Trojica ho spolu s partnerkami mužskej časti zostavy a manželom Dominiky Zeleníkovej nakrútila v marci na ostrove Lanzarote (Kanárske ostrovy).


PS: Ako dnes informovali Topky, Dominika je momentálne už v deviatom mesiaci a rodiť by mala na budúci týždeň. Gratulujeme a prajeme mladej rodinke veľa zdravia, šťastia a vesmírno-hudobnej pohody.

Prečítajte si:

Konečne hit, ktorý naozaj vystihuje leto: Slovensko má nový virál Je nám teplo!

Autori hitu Je nám teplo! sú späť: Pozrite si, ako z upratovania spravili žúr

Autor: Patrik Marflák
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: S Hudbou Vesmírnou