Britský hudobník Elton John prezradil, že pre svoju drogovú závislosť premrhal podstatnú časť života. Šesťdesiatpäťročný rodák z Londýna to uviedol v americkom televíznom programe Today, kde okrem toho vyhlásil, že mohol skončiť rovnako ako Whitney Houston, pretože užíval toľko kokaínu ako ona.

"Premrhal som veľkú časť života, bol som drogovo závislý a zameraný iba na seba. Začiatkom 80. rokov sa začala šíriť epidémia aids. Všade okolo mňa umierali ľudia, moji priatelia. A ani to ma však nezastavilo v spôsobe života, aký som viedol. To je také strašné na závislosti. Bol som pohltený kokaínom, alkoholom a kto vie čím ďalším. Keď beriete drogy a miešate to s alkoholom, tak máme pocit, že ste nepremožiteľní. Vyšiel som z toho HIV-negatívny. Mal som to najväčšie šťastie na svete," uviedol spevák.

Elton John predal počas svojej viac ako štyridsaťročnej kariéry na celom svete vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť cien Grammy, štyri Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Klavirista a spevák sa pritom len pred nedávnom predstavil naživo na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Reportáž a fotoreportáž z koncertu nájdete TU.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Elton John