Rakúsky festival FM4 Frequency, ktorý sa bude konať v dňoch 13. až 16. augusta v meste St. Pölten, láka na bohatý hudobný program. Okrem iných na ňom vystúpia Macklemore & Ryan Lewis, Bastille, Imagine Dragons, Skrillex, Queens of the Stone Age, Blink 182, Lily Allen, Snoop Dogg či Placebo.

FM4 Frequency festival bude podobne ako v minulých rokoch rozdelený na Day Park a Night Park. Denná zóna s názvom Day Park ponúka koncerty rockových a alternatívnych interpretov. Night Park sa zasa orientuje na tanečnú scénu. Zábava sa tu začína vo večerných hodinách a vrcholí skoro ráno. Celý festivalový park ponúka okrem hudby a zábavy aj množstvo zelene, športový areál či gastronomickú zónu.

Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako System of a Down, Oasis, Franz Ferdinand, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, R.E.M., Nine Inch Nails a mnohí ďalší. Kapacita areálu je približne 45-tisíc ľudí na každý deň.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Skalar Music.