Len pred týždňom odohral dva koncerty v Prahe, kde si ho prišlo pozrieť viac ako 150-tisíc ľudí. Jeden z najpopulárnejších hudobníkov súčasnosti, Ed Sheeran, však v týchto dňoch prekvapil priznaním, že bojuje so sociálnou úzkosťou. Byť obklopený množstvom ľudí mu vraj vôbec nerobí dobre.

"Mám sociálnu úzkosť. Nemám rád veľké skupiny ľudí, takže je iróniou, že hrám na koncertoch pre tisíce ľudí. Cítim sa klaustrofóbne a nemám rád, keď som obklopený mnohými ľuďmi," uviedol Ed Sheeran v rozhovore pre britský The Sun. "Každý deň mám strach. Pracoval som na ňom osem rokov a uzavrel som sa od reality," prezradil hudobník, ktorý obmedzil aj skupinu priateľov, ktorým môže dôverovať, na štyroch kamarátov. 

Ako zviera v ZOO

Ed Sheeran sa cíti byť pod tlakom vlastnej globálnej slávy a vyzýva obdivovateľov, aby ho nenakrúcali, keď ho stretnú na verejnosti. "Nemám problém rozprávať sa s ľuďmi, ale keď si ma nakrúcajú a zízajú na mňa... Cítim sa vtedy čudne, akoby som nebol ľudská bytosť. Ak sa chcete so mnou porozprávať, hoci sme sa nikdy predtým nestretli, len príďte," odkázal fanúšikom. 

Hudobníkovi prevrátila sláva a popularita život naruby. Ryšavý spevák dokonca musí žiadať personál v reštaurácii, aby sa mohol najesť v súkromnej miestnosti. "Cítite sa ako zviera v ZOO. Nechcem sa sťažovať, mám v pohode prácu a život, ale chcel by som všetkému tomu, čo sa deje okolo, nejak zamedziť," uzavrel Sheeran, ktorý sa v rámci svojho aktuálneho turné predstaví aj na maďarskom festivale Sziget. Na ostrove hudby v centre Budapešti vystúpi hneď v prvý festivalový deň - v stredu 7. augusta.

Prečítajte si tiež: Len chalan s gitarou a 80-tisíc ľudí: Ed Sheeran očaril Prahu skromnosťou a hitmi


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: Music-news.com)
Foto: Facebook.com/EdSheeranMusic

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran