Najvýraznejší hit tohto leta, popový singel Señorita, ktorý v júni predstavila dvojica Shawn Mendes a Camila Cabello, svojimi španielskými rytmami a chytľavou melódiu oslovil aj dvoch mladých hudobníkov z východného Slovenska. Victoria Linnen a Martin Brečko nahrali inštrumentálnu coververziu svetového hitu, ku ktorej zverejnili aj príjemný videoklip.

Obaja muzikanti sú sólisti. Viktória je šikovná slovenská huslistka a Martin Brečko je spevák a gitarista, ktorý sa pohybuje na hudobnej scéne už niekoľko rokov. Nepochybne najvýznamnejším sa pre pesničkára stal rok 2016, v ktorom sa mu podarilo uspieť v známej autorskej súťaži Košický zlatý poklad.

Koncom leta spojila dvojica svoje talenty a nahrala vôbec prvú slovenskú verziu hitu Señorita. Príjemný videoklip vznikol v produkcii Raymonda Petríka. Táto spolupráca má podľa dvojice muzikantov za účel potešiť všetkých milovníkov letných hitov, sviežej hudby a pekného obrazu.


Čísla pôvodnej verzie hitu Señorita jednoznačne hovoria o tom, že dvojica Shawn Mendes a Camila Cabello touto piesňou a videoklipom trafila do čierneho. K dnešnému dňu, necelé tri mesiace od zverejnenia videa, prekonal duet len na Youtube hranicu 590 miliónov prehratí. To sa podarí málokomu a napríklad taká Madonna môže o podobných číslach v súčasnosti len snívať.

22-ročná rodáčka z kubánskej Havany a o rok mladší Kanaďan patria medzi najpopulárnejších spevákov novej generácie. Platí to aj na Slovensku, kde sa videoklip počas leta niekoľko týždňov držal na vrchných priečkach rebríčka Youtube trending a zároveň je momentálne najhranejšou skladbou v slovenskom éteri. Rebríčku IFPI vládne od polovice augusta.

Celkovo duet ovládol hitparády vo viac ako 40 krajinách sveta a stal sa tiež najstreamovanejšou skladbou leta na Spotify. Navyše si dvojica za spoločný videoklip z nedávneho udeľovania MTV Video Music Awards odniesla dve ceny v kategóriách Najlepšia spolupráca a Najlepšia kamera. Na ceremoniáli dvojica aj vystúpila a duet patril medzi najlepšie momenty večera.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Brečko. Text správy sme upravili a doplnili.