Bývalý spevák skupiny Oasis Liam Gallagher so svojím prvým sólovým albumom As You Were dobyl albumový rebríček predajnosti. Už počas prvého týždňa sa z neho predalo 103-tisíc kusov, viac než zvyšok prvej desiatky dohromady.

Podľa Official Charts Company, ktorá rebríčky zostavuje, je to tretí najrýchlejšie sa predávajúci album roka 2017. "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí si ho kúpili. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorý ho pomohli nahrať," povedal v tejto súvislosti Liam Gallagher.

As You Were je zároveň najstreamovanejším albumom týždňa. Gallagherova sólová prvotina je v tejto chvíli v Británii treťou najrýchlejšie sa predávajúcou nahrávkou roku 2017, lepšie na tom v prvom týždni predaja svojich albumov boli iba Ed Sheeran a Rag'n'Bone Man. Zaujímavosťou je aj to, že titul si kúpilo vyše 16-tisíc ľudí na vinyle, čo je najlepší výsledok vinylovej nahrávky na britskej scéne za posledných dvadsať rokov.

Spevák je na podobné úspechy zvyknutý - s Oasis si prvé miesto albumového rebríčka užil s rôznymi albumami a dodnes s Be Here Now a predajom 696-tisíc kópií počas troch dní drží absolútny britský rekord. Po rozpade kapely sa však viacmenej trápil a jeho pokusy s projektom Beady Eye boli rozpačité. Dnes sú však všetky neúspechy zabudnuté a "zlý chlapec z Manchestru" je späť na vrchole.

Recenzia: Liam Gallagher sa doťahuje na Noela. Nahral prekvapivo výborný album

Zdroj: SITA (bbc.com, archív)
Foto: Facebook.com/LiamGallagherOfficial