Americkej rockovej formácii Queens Of The Stone Age (QOTSA) pomáha s novým albumom aj líder Nine Inch Nails Trent Reznor. V rozhovore pre portál Reddit to uviedol samotný Reznor, keď povedal, že jedným z jeho súčasných projektov je "pomáhanie Joshovi (Hommeovi) s novou skladbou QOTSA".

Reznor sa okrem toho venuje svojej domovskej formácii Nine Inch Nails a tiež projektu How To Destroy Angels, ktorý v roku 2013 vydá debutový album. Ešte predtým však 13. novembra vyšlo projektu EP An Omen, o ktorom sme informovali v týždni o elektronike.

Na šiestej štúdiovke QOTSA pracuje aj frontman Foo Fighters Dave Grohl. Keďže skupinu opustil bubeník Joey Castillo, Grohl sa ku kapele pridá aj na jej turné. Potvrdeným je zatiaľ vystúpenie na britskom Download festivale, ktorý sa bude konať 14. až 16. júna v Donington Parku. Štyridsaťtriročný Grohl už s QOTSA spolupracoval na ich druhej štúdiovke Songs For The Deaf (2002). Grohl a spomenutý líder QOTSA Josh Homme okrem toho spoločne pôsobia v projekte Them Crooked Vultures. Zatiaľ nepomenovaný šiesty album QOTSA by mal vyjsť na jar.
 
Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age, Trent Reznor