Legendárny hudobník Ian Anderson vystúpi so svojou aktuálnou zostavou hudobníkov a hitmi Jethro Tull prvýkrát v Košiciach. Koncert sa uskutoční 17. februára 2017 v Spoločenskom pavilóne. Výber miesta konania ovplyvnila preferencia Iana Andersona, ktorý odmieta hrať vo veľkých halách. Uprednostňuje výlučne kongresové sály a divadelné priestory.

Ian Anderson sa na východné Slovensko vráti po 20 rokoch. "Vystúpenie Jethro Tull na prešovskom amfiteátri z roku 1997 je legendárne, fanúšikovia na neho veľmi radi spomínajú. Košický koncert sľubuje aj podľa dostupných setlistov veľmi silný program obohatený aj o novšie, veľmi kvalitné skladby," pozýva na koncert PR manažér podujatia Edo Kopček. 

O koncert je taký veľký záujem, že krátko po spustení predpredaja je k dispozícii už len polovica lístkov. Intímnu atmosféru, ktorú ponúkne priestor Spoločenského pavilónu v Košiciach očakávajú aj organizátori. "Ian Anderson a Jethro Tull sú ikonami nielen hardrockovej muziky. Teší nás záujem o tento koncert. Súčasne musím potvrdiť, že sa ďalší koncert nebude pridávať a určite nebudeme meniť priestor," dodáva Raymond Kaňa z agentúry DoubleHead SK, ktorý tento koncert pripravuje v spolupráci s košickým klubom Colloseum.

Kapela vystúpi v Košiciach 17. februára v zostave Ian Anderson (spev, flauta, gitara), John O'Hara (klávesy a akordeón), David Goodier (basa), Florian Opahle (gitary) a Scott Hammond (bicie a perkusie).


Skupina Jethro Tull vznikla v decembri 1967. Jej lídrom je od začiatku skladateľ, textár, spevák, flautista, ale aj príležitostný hráč na gitaru, mandolínu a gajdy Ian Anderson. Už v roku 1969 mali Jethro Tull album na čele britského rebríčka. Jeho názov je Stand Up a dosiahol ako prvý v ich kariére zlatú platňu. S ďalšími nahrávkami sa skupina presadila aj za "veľkou mlákou", keď napríklad piata štúdiovka Thick as a Brick dosiahla prvé miesto v americkom Billboarde. Veľmi úspešné boli aj nasledujúce albumy Living in the Past (1972), A Passion Play (1973) a War Child (1974). 

Jethro Tull boli v začiatkoch blues rockovou kapelou, no postupne vo svojej tvorbe začali využívať aj folkové či jazzové prvky a niektoré piesne znejú dokonca ako staroanglická hudba. Kapela predala na celom svete vyše 41 miliónov nahrávok a ich záznamy dokumentujú viac ako dvetisíc koncertov, ktoré navštívilo cez 15 miliónov fanúšikov. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za organizátorov koncertu Edo Kopček.

Súvisiaci interpreti: Ian Anderson, Jethro Tull