Najväčší stredoeurópsky festival Sziget sa v roku 2017 uskutoční už o dvadsiaty piaty raz a to je dôvod na oslavu. Organizátori dnes zverejnili prvých 14 mien, medzi ktorými sú aj Tom Odell, Two Door Cinema Club, Mac DeMarco či Dimitri Vegas & Like Mike.

Óbudai-sziget, inak nazývaný aj Ostrov slobody, na ktorom sa festival koná, privíta fanúšikov z celého sveta od 9. do 16. augusta 2017. Najlacnejšie vstupenky sú v predaji do 31. decembra. Už teraz je predaných viac než štvrtina permanentiek.

Prvá várka zverejnených mien poteší hlavne priaznivcov popovej, rockovej a elektronickej scény. Záverečný deň jubilejného 25. ročníka sa nezaobíde bez poriadnej party a ohňostroja. Dimitri Vegas & Like Mike budú sprevádzať tradičnú záverečnú show Szigetu. Hlavné pódium obsadí svojou energickou šou aj Major Lazer, zatiaľčo Tom Odell vsadí na svoj šarm, rovnako ako severoírska indie-rocková kapela Two Door Cinema Club (včera potvrdená aj na slovenskom Grape festivale).

V programe gigantického stanu A38 oznamuje Sziget viacero zaujímavých vystúpení so širokým hudobným záberom: Bad Religion, DJ Shadow, Kensington, Mac DeMarco, Oh Wonder, Vince Staples, GusGusGTA. Tanečnú párty v krytej Aréne zabezpečia aj Oliver HeldensW&W.

To je samozrejme iba prvá a malá časť týždeň trvajúceho programu festivalu, ktorý každý rok ponúka takmer dvesto hudobných vystúpení všetkých žánrov, ale aj divadelných a umeleckých predstavení. Sziget aj v roku 2016 patril medzi najlepšie európske festivaly. Svedčí o tom aj fakt, že je opäť nominovaný na Best Major Festival 2016 v rámci European Festival Awards a aj v kategórii najobľúbenejší festival umelcov.


Aftermovie z ročníka 2016:


Sziget festival je sedemdňový multikultúrny festival, ktorý sa koná na krásnom zelenom ostrove uprostred Budapešti a každoročne priláka takmer pol milióna návštevníkov. Medzi menami účinkujúcich kapiel nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej pop rockovej scény, alternatívnej a elektronickej hudby či world music, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, a dokonca aj klasiku. Sziget však nie je len o hudbe, ponúka aj rôzne kultúrne programy ako divadlo, cirkus či výstavy. Lákadlom pre návštevníkov podujatia je aj samotná Budapešť - mesto so živou kultúrnou scénou, krásnymi historickými budovami, tureckými kúpeľmi a krčmičkami.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Bad Religion, Major Lazer