Do Rock'n'rollovej siene slávy tento rok uvedú Depeche Mode, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Doobie Brothers, The Notorious B.I.G. a T. Rex. Cenu Ahmeta Erteguna dostanú Jon Landau a Irving Azoff.

Medzi nominovanými, ktorí tento rok neuspeli, boli Dave Matthews Band, Pat Benatar, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Motörhead, Rufus feat. Chaka Khan, Todd Rundgren, Soundgarden a Thin Lizzy. Na zoznam sa mohli dostať interpreti, ktorí vydali debutovú nahrávku v roku 1994 alebo skôr.

Nominácie sa zvyknú opakovať, takže je pravdepodobné, že kapely a umelci, ktorí už raz nominovaní boli, sa skôr či neskôr do siene slávy dostanú. Napríklad Depeche Mode boli prvýkrát nominovaní už v roku 2016, Nine Inch Nails dokonca o rok skôr. Naopak, Whitney Houston bola v tomto ročníku nominovaná prvýkrát a hneď sa jej aj dostane tejto pocty.

35. ročník podujatia sa bude konať 2. mája v Public Auditorium v Clevelande v Ohiu. Mená účinkujúcich a ďalšie detaily plánujú zverejniť neskôr. Po prvý raz ponúkne priamy prenos ceremoniálu televízia HBO. 

Zdroj: SITA (Rockhall.com)
Foto: Anton Corbijn

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode, Whitney Houston