Americký raper Lil Nas X sa po dvoch rokoch vrátil, ako inak, s kontroverzným singlom J Christ. Venoval ho mužovi, ktorý zažil najväčší comeback všetkých čias. Videoklipom, v ktorom je pripevnený na kríž ako Ježiš a obsahuje viacero biblických odkazov, ľudí pobúril. Teraz sa za to ospravedlňuje.

Na svojom instagramovom profile zverejnil video, v ktorom sa snaží svojim priaznivcom všetko vysvetliť. "Viem, že tentoraz som to naozaj pokazil. Nie som nejaký zlý démon, ktorý sa snaží zničiť hodnoty každého a podobne. To nie som ja. Keď som robil umelecké dielo, vedel som, že budú niektorí ľudia rozrušení jednoducho preto, že náboženstvo je pre mnohých veľmi citlivá téma," začal svoje vysvetlenie Lil Nas X.

Tvrdí, že nechcel nikoho zosmiešňovať. "Doslova som to ja povedal, že som späť ako Ježiš." "Vo videu nie je neúcta," pokračoval. Keďže v súboji s diablom stvárňuje vo videoklipe anjela, myslel si, že bolo zrejmé, že nestojí na strane diabla a že bude pochopiteľné, že sa nesnaží znevažovať kresťanstvo.

Ospravedlnil sa tiež za video, ktoré zverejnil na TikToku. V ňom simuluje obrad prijímania, v ktorom pije džús a konzumuje sušienky ktoré majú symbolizovať víno a hostiu. "Viem, že vzhľadom na moju históriu s videom Montero (Call Me by Your Name), čokoľvek, čo robím v súvislosti s náboženstvom, môže byť vnímané ako výsmech. V tomto prípade to tak nebolo. Poviem však, že pri videu o svätom prijímaní, keď som jedol sušienky a džús, som si myslel, že toto video odľahčí náladu. Myslel som si, že to je niečo, čo sme ako deti chceli robiť všetci ."

"Ospravedlňujem sa za to. Aj keď nesúhlasím so všetkými kresťanskými pravidlami, viem, že nie každý nasleduje kresťanstvo podľa knihy na 100%, inak by bol svet oveľa šialenejší." "Bol som umiestnený na túto zem, aby som zblížil ľudí a podporil lásku," tvrdí v závere zmierlivo, no podprahovo znova prilieva olej do ohňa. Po prirovnaní svojho návratu na hudobnú scénu k návratu Ježiša Krista, totiž tieto slová vyznievajú ako upozornenie na ďalšiu podobnosť. Preberá na seba Lil Nas X podstatu Ježišovej existencie?

Prečítajte si tiež: VIDEO: Najväčší comeback všetkých čias? Raper Lil Nas X ho v kontroverznom singli pripisuje Ježišovi

Text: Hudba.sk (Zdroj: Billboard.com)