Do 10. februára poslucháči Rádia_FM vyberali svojich domácich favoritov nominovaných na ceny Radio_Head Awards v kategóriách Album roka, Singel roka, Nováčik roka, Najlepšia koncertná kapela/Interpret roka a štyroch žánrových kategóriách. Výsledky hlasovania budú známe 3. marca.

Slávnostným večerom bude sprevádzať osvedčený moderátor Martin Ego_FM Staňo, známy z Rána na eFeMku. Zákulisím bude sprevádzať nová dvojica Rudi Rus, moderátor metalového špeciálu Rádia_FM Headbanger_FM, a Pišta Vandal, spevák kapely Čad, ktorá si v minulom roku odniesla cenu v kategórii Hard & Heavy.

Piaty ročník udeľovania Radio_Head Awards svojím vystúpením obohatia Para, Swan Bride, Zlokot, Karpatské chrbáty, Tomáš Sloboda a jeho Sounds Like This či nováčikovia Walter Schnitzelsson a Purist. 
Počas udeľovania cien sa rozdá desať "rádioheadkov" vrátane dvoch, ktorých udelia hudobní redaktori partnerských médií, a to v kategóriách Album roka a Cena za prínos do hudby. Víťazi si odnesú sošky vyrobené podľa návrhu Bety K. Majerníkovej, o ktorých realizáciu sa postarala sochárka Mira Podmanická.

V minulom roku si sošky junákov s rádiom namiesto hlavy odniesli Puding pani Elvisovej, Noisecut, Dynamo Team, Gwerkova, BenePeko a Roland Kánik, Družina, Čad a Pjoni a Ink Midget. Cenu za prínos do hudby udelili trom slovenským vydavateľstvám Slnko records, Deadred a Hevhetia. Meno aktuálneho držiteľa tejto ceny bude známe už koncom februára. Živý prenos z udeľovania cien Radio_Head Awards prinesie Rádio_FM naživo vo svojim vysielaní 3. marca od 20.00 h a tiež na webe radiofm.sk a metoo.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Foto: Katarína Jesná - Smiková