Začiatkom marca vstúpi do slovenských kín filmová novinka bratov Coenov. Film Inside Llewyn Davis je príbeh prostého muzikanta, ktorý je zasadený do šesťdesiatych rokov minulého storočia a bol údajne inšpirovaný životom skutočnej hudobnej postavy.

Svetovú premiéru mala táto snímka už v novembri a slovenská je naplánovaná na 6. marca 2014. Pri tejto príležitosti vychádza aj soundtrack zostavený z piesní, ktoré zaznejú vo filme. Album produkoval T Bone Burnett, s ktorým Joel a Ethan Coenovci už spolupracovali. Burnett patrí k vyhľadávaným producentom a zvukovým majstrom. Tentokrát sa spojil s Marcusom Mumfordom, ústrednou postavou anglickej folk-rockovej kapely Mumford & Sons a spoločne pripravili pôsobivý album. Soundtrack Inside Llewyn Davis je oslavou pesničkárstva, čistou krásou tradičného amerického folku.

V hlavnej úlohe filmového muzikanta exceluje charizmatický Oscar Isaac, ktorý naspieval i podstatnú časť soundtracku. Na niektorých skladbách sa podieľal aj Justin Timberlake, ktorý vo filme stvárnil jednu z vedľajších rolí. Jednou z nich je aj Please, Mr. Kennedy, o ktorej tvorbe sa vyjadril pre magazín Billboard nasledovne: "Dá sa povedať, že je to prvýkrát, čo robím všetky veci, ktoré mám rád, naraz. Písanie, spievanie, hranie a dávanie týchto vecí dokopy bude pre mňa vždy míľníkom"

Soundtrack obsahuje aj doposiaľ nevydanú štúdiovú verziu Farewell od Boba Dylana a vychádza na rešpektovanej značke Nonesuch. Vypočuť si ho môžete aj cez Deezer.


Zdroj: Renáta Tomášová (Parlophone music), Billboard.com
Foto: Facebook.com/InsideLlewynDavis

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Mumford & Sons