Dua Lipa zverejnila druhý singel z pripravovaného tretieho albumu, ktorého názov ešte nie je známy. Pieseň s názvom Training Season je návodom pre mužov, ako majú randiť s popovou hviezdou. O priemerné rande už nemá záujem.

Skladba vznikla spontnánne, nasledujúce ráno po ďalšom nevydarenom rande. "Mala som sériu zlých schôdzok, a tá posledná bola poslednou kvapkou. Nasledujúce ráno som prišla do štúdia ku Caroline (Ailin) a Tobiasovi (Jesso Jr.), ktorí sa ma pýtali, ako to celé prebiehalo a okamžite som vyhlásila – tréningovej sezóne je koniec. A ako pri tých najlepších rozhovoroch s vašimi kamarátmi, aj tu sme sa veľa nasmiali a všetko sa rýchlo spojilo," priblížila pozadie novinky Dua Lipa.

"Aj keď je to očividne o pocite, keď ste úplne hotoví; keď hovoríte ľuďom, konkrétne v tomto prípade mužom, ako s vami správne chodiť, je to aj o tom, že moja tréningová sezóna sa skončila a ja rastiem s každou skúsenosťou. Nikdy som sa necítila sebavedomejšie alebo silnejšie. A hoci sa môže stať, že tréningová sezóna sa pre nikoho z nás nikdy neskončí, vy začnete vidieť krásu v tom, že nájdete tú osobu, s ktorou to zažijete. Prestanete hľadať stážistov a začnete sa viac zaujímať o to, aby ste mali niekoho tam, kde ste, a niekoho, s kým môžete rásť," dodala.

Videoklip k piesni režíroval Vincent Haycock. Speváčka v ňom dostáva množstvo hlasových správ, v ktorých sa jej muži ospravedlňujú za nevydarený večer. Súperenie mužov o jej pozornosť ju prestáva baviť, a tak sa rozhodla ukončiť túto tréningovú sezónu.

Na novom singli spolupracovala Dua Lipa s Kevinom Parkerom (Tame Impala), Caroline Ailin, Tobiasom Jesso Jr. a Dannym L Harleym. Skladba Training Season mala premiéru naživo na odovzdávaní cien Grammy Awards 2024, kde zaznela spolu s predošlým singlom Houdini.

Vypočujte si tiež inštrumentánu verziu pesničky Training Season:

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)