Éra najväčšej slávy boybandov je dávno minulosťou, no niektoré z nich ešte stále prežívajú a tvoria. Patria medzi ne aj americkí New Kids on the Block a britskí Take That, ktorí v týchto dňoch predstavili svoje novinky.

Najskôr sa o slovo prihlásili skutoční veteráni boybandovského štýlu New Kids on the Block, ktorí v utorok zverejnili videoklip k piesni One More Night. Členovia skupiny Jordan Knight, Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg a Danny Wood v novinke spievajú na rôznych miestach a v závere sa stretnú na pódiu.

Skladba pochádza z očakávaného EP Thankful, ktoré sa dostane na trh 12. mája. Nahrávka bude obsahovať aj skladby Heartbeat, Thankful, Hard (Not Loving U) a Still Sounds Good. V rovnaký deň skupina odštartuje Total Package Tour, počas ktorého sa predstaví v USA a Kanade.

Formácia vznikla v roku 1984 v Bostone a najväčšiu slávu zažila na prelome 80. a 90. rokov. O desať rokov neskôr ukončila činnosť a na scénu sa vrátila v roku 2008. Na konte má šesť štúdiových albumov a jeden spoločný s Backstreet Boys s názvom NKOTBSB (2011).


Anglická skupina Take That včera predstavila videoklip k singlu Giants. V novinke sa hudobné trio predstavilo v tmavej miestnosti, kde ich spev sprevádza pestrá svetelná šou. Vystúpenie dopĺňa tiež skupina tanečníkov, ktorá svoje kreácie predvádza v pozadí za sklenenou stenou.

Pieseň je prvou ukážkou z očakávanej ôsmej štúdiovky Take That, ktorá bude mať názov Wonderland. Tá sa dostane na trh už 24.
marca. O produkciu piesne sa postaral Mark Ralph, ktorý spolupracoval napríklad so skupinami Clean Bandit a Years & Years.


Take That vznikli v roku 1990 ako päťčlenná skupina v zložení Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange a Robbie Williams. Do odchodu Williamsa v roku 1995 vydali albumy TakeThat & Party (1992), Everything Changes (1993) a Nobody Else (1995). Rok po Williamsovom odchode ohlásili zvyšní štyria členovia ukončenie činnosti.

Bez neho sa vrátili na scénu v roku 2005, pričom v roku 2006 ponúkli album Beautiful World, po ktorom nasledoval ďalší s názvom The Circus (2008). V roku 2010 sa k štvorici pridal aj pôvodný piaty člen a spoločne nahrali štúdiovku Progress (2010). Williams skupinu opäť opustil v roku 2012 a o dva roky v septembri z nej odišiel aj Jason Orange. Zvyšní traja členovia vydali v roku 2014 album III, pričom jeho reedícia vyšla predvlani v novembri. Na konte majú napríklad osem BRIT Awards.

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, bbc.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/takethat

Súvisiaci interpreti: New Kids On The Block, Take That