Slovenská kapela No Name zajtra (17.4.) odohrá špeciálny koncert na Hlavnej ulici v Košiciach. Vystúpenie sa uskutoční v rámci oslavy víťazstva HC Košice v slovenskej hokejovej extralige. Formácia na počesť športového tímu ponúkne 50-minútový koncert, v ktorom zaznie aj aktuálny singel Povedz mi.

"Pôvodne sme sa doma v Košiciach mali ukázať až na jar 2016 v rámci turné k pripravovanému albumu. Úspech košických hokejistov je však veľmi dobrým dôvodom porušiť toto predsavzatie. Aspoň si prídu na svoje aj tí fanúšikovia, ktorí sa nedostali na naše nedávne akustické turné. Bude to veľká oslava, keďže košickí 'Oceliari' ako prvý klub zo Slovenska oslavujú dvojciferný počet majstrovských pohárov," hovorí s hrdosťou frontman No Name Igor Timko.

"S manželkou chodievame na košický hokej vždy, keď sa dá, no kvôli deckám sme naše fandenie museli trošku obmedziť. Tešili sme sa na siedmy finálový zápas, ale košickí hokejisti to rozhodli už v Bystrici," hovorí spevák, ktorý sa najpopulárnejšiemu zimnému športu venuje nielen ako divák. "S bratmi sme ľadovému hokeju úplne prepadli asi pred štyrmi rokmi. Je to nádherná hra, navyše sme pred telkou prestali nadávať, keď nejakému hokejistovi niečo nevyjde. Na sebe sme totiž zistili, aké zložité je narábať s hokejkou, udržať puk, čítať hru a ešte držať hlavu hore. Je to vskutku veda," uviedol hudobník.

Prečítajte si: Timkovci na ľade: No Name vyzvali na súboj košické hokejistky!

Okrem hokeja sa skupina venuje aj iným športovým aktivitám. V minulosti sa zúčastňovali na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach, tento rok sa zase zapojili do verejných pretekov v behu na lyžiach. Na budúci rok No Name oslávia 20 rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne a ich aktuálnym singlom je pieseň Povedz mi, ku ktorej nedávno predstavili videoklip. Na jeseň tohto roka plánujú vydať nový štúdiový album.

Zdroj: SITA (Propaganda House)
Foto: Pali Hudák

Súvisiaci interpreti: No Name