Bubeník Bill Ward sa nezúčastní na letných koncertoch skupiny Black Sabbath, ktorej je pôvodným členom. Prostredníctvom otvoreného listu o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke billward.com. Ward podľa vlastných slov dostal ponuku, na základe ktorej mal na koncertoch odohrať len tri skladby.

"Nebol som ochotný prijať túto ponuku. Nie som pripravený pozerať sa ako so Sabbath hrá iný bubeník, kým ja budem hrať iba tri skladby," uviedol Ward. Inštrumentalista zostavu slávnej kapely nedoplní na jej vystúpeniach v Birminghame (19. mája), na britskom Download festivale (10. júna), ani na festivale Lollapalooza v Chicagu (3. augusta).

Black Sabbath by mali momentálne v Londýne pripravovať nový štúdiový album, ktorý má producentsky pod palcom Rick Rubin. Pôvodne ho mali nahrávať v Los Angeles, no gitarista Tony Iommi musí v metropole Anglicka absolvovať liečbu v súvislosti s rakovinou. Práve kvôli jeho zdravotnému stavu boli vo februári zrušené takmer všetky (okrem spomenutých) koncerty comebackového turné skupiny.

Namiesto Black Sabbath sa na turné ako náhrada predstaví zostava s názvom Ozzy & Friends. Okrem Ozzyho Osbournea sa v nej z Black Sabbath predstaví aj basgitarista Geezer Butler, fanúšikovia by mali vidieť aj spevákovho bývalého spoluhráča, multiinštrumentalistu Zakka Wyldea. Na niektorých koncertoch by mal vystúpiť i hviezdny gitarista Slash.

Formácia Ozzy & Friends vystúpi namiesto pôvodne ohlásených Black Sabbath aj 6. júna v Prahe a 26. júna vo Viedni.

Informácie zverejnila webová stránka nme.com.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto:  Christopher Wagner - Billward.com

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath