Do histórie Iron Maiden sa zapísali mená troch frontmanov: Di'Anno, Dickinson a Bayley. Hneď dvaja zo slávnej trojice sa vydávajú na spoločnú koncertnú šnúru, počas ktorej sa pod hlavičkou projektu Legendary Voices of Iron Maiden predstavia aj na Slovensku.

Paul Di'Anno bol spevákom Iron Maiden v rokoch 1978 až 1981. Podieľal sa na ich debutovej nahrávke a tiež na jej nasledovníkovi s názvom Killers (1981). Di'Anna na poste speváka vystriedal Bruce Dickinson, ktorý v skupine zotrval až do roku 1993. Po neustálych konfliktoch s ostatnými členmi pre jeho neprofesionalitu však musel zostavu kapely opustiť a tak Iron Maiden začali hľadať náhradníka.

Iron Maiden - Women In Uniform

Stal sa ním Blaze Bayley, ktorého skupina Wolfsbane v roku 1990 predskakovala Iron Maiden. Bayley s nimi nahral dve štúdiové albumy - The X Factor (1995) a Virtual XI (1998) a absolvoval dve svetové turné. Začiatkom januára 1999 ale skupinu opustil. Staronovým spevákom Iron Maiden sa vtedy stal Bruce Dickinson.

Blaze Bayley - Look For The Truth (live)

Špeciálnym hosťom koncertu, ktorý sa uskutoční 8. novembra v košickom Collosseu, bude známa českobudejovická kapela Seven na čele s gitaristom Honzom 'Kirkom' Běhunkom. Ďalšou predkapelou bude čoraz známejšia slovenská metalová skupina Tristana. Vstupenky na podujatie sa predávajú za cenu 16 €.

Zdroj: PR, SITA
Fotografie poskytla Petra Bohuslavská, PR manažérka koncertu

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden