Legendárny americký rocker Alice Cooper zavítal v nedeľu večer (15.9.) do Bratislavy s novou koncertnou šou Ol' Black Eyes is Back Tour 2019. Na Slovensko sa vrátil po takmer desiatich rokoch, predchádzajúce dva koncerty odohral 18. novembra 2009 v Košiciach a deň nato v športovej hale na bratislavských Pasienkoch.

Tentokrát Alice Cooper vystúpil v bratislavskej Inchebe, kam jeho techniku a celú produkciu doviezlo sedem kamiónov. Už nevšedná scéna zaujala - pódiu dominovala hradná veža s ochranným hradným múrom a v závere sa na pódiu objavili aj obrie bábky. Nechýbalo ani množstvo svetelných efektov a rôzne klasické hororové rekvizity a kostýmy, ktoré spevák striedal počas celého vystúpenia.


Koncert začal skladbou Feed My Frankenstein z albumu Hey Stoopid (1991) a hneď po nej nasledoval hit No More Mr. Nice Guy z albumu Billion Dollar Babies (1973). Zaplnená aréna, odetá do čiernych tričiek či búnd s Cooperovým menom či menami ďalších hardrockových legiend nadšene reagovalo na známe songy, refrény niektorých z nich si zaspievali spolu s ním. Spevák medzi pesničkami s publikom nekomunikoval, len v závere koncertu trikrát zopakoval "Thank you" a pri druhom prídavku predstavil sprievodnú kapelu.

Fanúšikovia však mohli byť spokojní, po celý čas sa bolo na čo pozerať i čo počúvať. V asi hodinu a pol trvajúcej rockovej šou s hororovým nádychom okrem hlavného protagonistu vynikla najmä šarmantná blonďavá gitaristka Nita Strauss, ktorú americký mesačník Guitar World zaradil na prvé miesto desiatky najlepších gitaristiek. Ona aj ďalší traja gitaristi hádzali fanúšikom do hľadiska gitarové trsátka prakticky pri každej skladbe.

Alice Cooper a jeho partia v Bratislave dlho nepobudli, už dnes večer koncertujú vo viedenskej Stadthalle, 18. septembra vystúpia v nemeckom Stuttgarte, 20. septembra v Paríži a 21. septembra v Bruseli.


Setlist koncertu Alice Cooper v Bratislave:
(15. 9. 2019, Incheba Expo Aréna)

- Intro: Years Ago + Nighmare Castle
1. Feed My Frankenstein
2. No More Mr. Nice Guy
3. Bed of Nails
4. Raped and Freezin'
5. Fallen in Love
6. Muscle of Love
7. He's Back (The Man Behind the Mask)
8. I'm Eighteen
9. Billion Dollar Babies
10. Poison
- gitarové sólo Nity Strauss
11. Roses on White Lace
12. My Stars
13. Devil's Food (inštrumentálny jam)
14. Black Widow Jam
15. Steven
16. Dead Babies
17. I Love the Dead (len kapelové vokály)
18. Escape
19. Teenage Frankenstein

Prídavok:
20. Under My Wheels
21. School's Out + úryvok z Another Brick in the Wall (Pink Floyd)

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit), Setlist.fm
Ilustračné foto: AP Photo/Eduardo Verdugo
Video: Miloš Pavlík (Bed of Nails), István Kovács (Poison)

Súvisiaci interpreti: Alice Cooper