Nitrianska kapela Horkýže Slíže tento rok dovŕšila štvrťstoročie na hudobnej scéne, no koncertné oslavy sa pretiahnu až do budúceho roka. Skupina totiž v roku 2017 vystupovala takmer výlučne v Českej republike. Teraz sa konečne môžu tešiť aj slovenskí fanúšikovia, pre ktorých Slíže pripravili šesť veľkých narodeninových koncertov.

Za 25 rokov svojho pôsobenia si Horkýže Slíže na Slovensku aj v Českej republike vybudovali pozíciu obľúbenej kapely, ktorá vypredáva kluby, kultúrne domy aj športové haly, a je tiež vyhľadávaným festivalovým artiklom. Štvorica, ktorá tento rok na jar i na jeseň odohrala desiatky výročných koncertov v susedných Čechách a na Morave, stihla medzitým vydať nový album Pustite Karola.

Zverejnila ho nečakane na konci leta na Youtube ako darček pre fanúšikov za dlhoročnú podporu a skladby z neho zaznejú aj na čerstvo ohlásenom slovenskom turné, ktoré prebehne v marci 2018 v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Brezne a Košiciach. Predkapelou bude jedna z najpopulárnejších mladých slovenských rockových skupín Zoči Voči.


Kuko: Koncerty sú naša najväčšia zbraň

"Pustite Karola je náš jedenásty radový album. Vznikal od konca roka 2016 až do leta 2017 a nahrával sa v LR štúdiu. Produkoval ho ako vždy Peter Sanchez Saniga. Plánujeme ho vydať aj na klasickej vinylovej LP platni, na ktorej bude o jednu skladbu viac ako na CD," vysvetľuje spevák Peter "Kuko" Hrivňák.

Recenzia: Horkýže Slíže sa naštvali a nahrali facku pre nás všetkých

Ako dodáva, už sa nevie dočkať, kedy novinky aj staré hity zahrajú slovenským fanúšikom naživo. "Tešíme sa na turné, koncerty nás bavia najviac. Boli sme, sme a aj budeme koncertná kapela a koncerty sú naša najväčšia zbraň. Zahráme klasicky prierez našej tvorby. Playlist sme upravili špeciálne na toto turné a zaznejú aj skladby, ktoré sme naživo nikdy nehrali. Napr. skladbu Nazdar sme upravili tak, aby sme ju zahrali bez klavíra. Doteraz sme vždy potrebovali pomoc klaviristu a hrali sme ju len výnimočne."

"Toto turné bude veľké, takže samozrejme zvuk, svetlá a celá produkcia bude na top úrovni. A samozrejme nezabudneme na fóriky a vychytávky, ktoré k nám neodmysliteľne patria. Ale to nech sa fanúšikovia nechajú prekvapiť..." dopĺňa bubeník Marek "Vandel" Viršík.


Horkýže Slíže
odohrali počas svojej existencie vyše dvetisíc koncertov, vydali pätnásť albumov a na Youtube majú ich videá spolu vyše 100 miliónov videní. V ankete Český Slavík ich naposledy ocenili ako druhú najobľúbenejšiu slovenskú kapelu.

"Sme radi, že nás ľudia považujú za naj koncertnú kapelu. Je to celé o tom, že nás stále baví hrať, koncerty si užívame a keď ide energia od nás, tak ju potom dostávame od ľudí naspäť. A to nás vždy poriadne nakopne," uzatvára  Kuko.    

Pustite Karola - Horkýže Slíže tour 2018:

9. 3. 2018 - Bratislava, Hant Aréna 
10. 3. 2018 - Nitra, PKO 
16. 3. 2018 - Trenčín, Piano Club
17. 3. 2018 - Žilina, Event House 
23. 3. 2018 -Brezno, Aréna Brezno 
24. 3. 2018 - Košice, Multi Hala

Horkýže Slíže, 2017 Zdroj: Jakub Fabián

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže