Známy projekt pre deti Paci Pac má nový album zložený najobľúbenejších pesničiek od svojich začiatkov až po súčasnosť. Výberovka To najlepšie deťom vychádza spolu s DVD, na ktorom nájdu fanúšikovia videoklipy na všetky skladby. Okrem hitov ako Slon, Ťapi ťap alebo Pes a mačka ponúka dvojica na nahrávke päť novších piesní.


Autorom pesničiek na výberovke Paci Pac - To najlepšie deťom je gitarista Mário Praženec. Pod najnovšie skladby sa textársky podpísala aj nová speváčka Nikoleta Kupčíková, ktorá v skupine nahradila Adrianu Pešinovú.

"Hudbu a spevové linky skladám sám. Potom to dotvárame v štúdiu spolu s našim kamarátom Jarkom Žigom, ktorý vie pripraviť krásne aranžmány. Preto aj vďaka nemu majú nové pesničky parádny zvuk. Snažíme sa, aby boli naše piesne žánrovo pestré, každý si tam nájde to svoje. Síce ho musím niekedy brzdiť, aby si moc neuletel, ale zatiaľ nám spolupráca výborne funguje. Nikine texty sú takisto prínosom, má trošku iný prístup k textom ako ja a to je len ďalšie plus," vysvetľuje Mário Praženec alias Pac.


Ku všetkým skladbám majú Paci Pac na DVD veselé videoklipy. Medzi novinkami z posledného roka, ktoré ešte nevyšli na žiadnom albume, sú piesne Traktor, Deduško, Šarkaniáda či Mama mi dala korunu.

"Videoklip Traktor sa nakrúcal v krásnom prostredí farmy na Devíne, mám na to pekné spomienky. Takisto máme zážitok z nakrúcania videoklipu k piesni Deduško, ktorý sa odohráva na samote v strede lesa. Až na mieste sme zistili, že tam nie je žiadny signál a cesta cez polia a les trvala autom hodnú chvíľu. Doteraz nerozumiem, ako sa nám podarilo nájsť sa so všetkými účinkujúcimi aj so štábom. Nemali sme sa ako navigovať, pár z nás aj zablúdilo, no nakoniec sme sa všetci našli a užili sme si dvojdňovú atmosféru v prírode bez sociálnych sietí," prezradila Nikoleta Kupčíková alias Paci.


Päticu skladieb, ktoré vychádzajú na nosiči prvýkrát, uzatvára najznámejšia vianočná koleda Tichá noc, ktorej videoklip mal premiéru vlani na Štedrý deň.

"Vždy bolo mojím snom urobiť Tichú noc s detským zborom. A práve táto pieseň je na našom novom CD aj DVD. Venujem ju svojej mame. Hneď ako sme ju nahrali, tak som jej ju poslal a veľmi sa jej páčila. Klip som si vymyslel tak, že ho nakrútime v Tatrách. Chcel som krásne zábery pred kostolíkom v Smokovci. Najväčšiu atmosféru má záver piesne, kde nám hosťuje Bratislavský detský zbor. Mal som z toho až zimomriavky. Táto pieseň má neskutočnú emóciu a ja sa veľmi teším z piesne aj krásneho vianočného klipu," teší sa Mário Praženec.


Na vizuáloch oboch nosičov To najlepšie deťom sú členovia skupiny animovaní. Obal CD aj DVD ilustrovala talentovaná Zuzana Neumannová. Kapela má ďalšie plány, ako tieto animované postavičky rozvinúť, resp. rozpohybovať. "Pripravujeme krásny animovaný videoklip, ktorý bude mať premiéru na Mikuláša. Chystá ho slovenské štúdio, ktoré má na konte prvý celovečerný slovenský animák Moja zem. Veľmi sa teším z tejto spolupráce a neviem sa už dočkať, kedy uvidím výsledok," neskrýva radosť zakladateľ Paci Pac.

Projekt na scéne od roku 2015 a na konte má päť CD a rovnaký počet DVD. Paci Pac počas svojej existencie odohrali množstvo koncertov a ďalšie plánujú začiatkom budúceho roka. "K novému CD a DVD plánujeme aj turné a to vo februári 2023 v sálach Cinemax po celom Slovensku. Všetko dôležité sa dozviete na našich sociálnych sieťach. Finalizujeme termíny a čoskoro dáme všetky informácie von," uzatvára Nikoleta.

Duo získalo platinové platne za každé vydané CD a videoklipy Paci Pac majú na Youtube milióny prehratí, vďaka čomu projekt získal tzv. "silver button". Najúspešnejšou skladbou je pesnička Slon, ktorá predbehla aj Egov hit Žijeme len raz a celkovo má už viac ako 133 miliónov prehratí. Spolu s ďalšími detskými fenoménmi Spievankovo (Na hada - 196 mil.) a Fíha tralala (Poník - 186 mil.) obsadili prvé tri priečky najúspešnejších slovenských videí na Youtube. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili. Novinky projektu môžete sledovať na oficiálnej stránke pacipac.sk a na sociálnych sieťach YoutubeFacebook a Instagram.