V bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) sa v nedeľu 19. februára predstaví americký raper GZA. Na podujatí vystúpia aj člen amerického zoskupenia Army Of The Pharaohs King Magnetic, skupina Moja Reč a tanečníci zo Street Dance Academy.

Na svojej facebookovej stránke o tom informovala skupina Moja Reč. Vstupenky na podujatie, ktorého začiatok organizátori stanovili na 20:30, stoja v predpredaji 17 eur, na mieste to bude 21 eur. VIP lístky sa dajú kúpiť za 40 eur.

Štyridsaťpäťročný GZA, vlastným menom Gary Grice, začínal vo formácii All In Together Now, ktorú okrem neho tvorili jeho bratranci RZA a Ol' Dirty Bastard. Práve táto skupina bola základom legendárneho Wu-Tang Clanu, ktorý vznikol v roku 1992 a v súčasnosti má na konte päť štúdioviek.

GZA debutoval ako sólový interpret už v roku 1991 albumom Words from the Genius, ktorý vydal ešte pod menom The Genius. V roku 1993 sa podieľal na úspešnom debutovom albume Wu-Tang Clanu s názvom Enter The Wu-Tang (36 Chambers). Svoju druhú platňu Liquid Swords vydal o dva roky neskôr. Táto nahrávka je označovaná za najlepší sólový album členov Wu-Tang Clanu a zároveň za jedne z najlepších hip-hopových albumov vôbec.

GZA neskôr vydal ešte štyri sólové albumy - Beneath the Surface (1999), Legend of the Liquid Sword (2002), GrandMasters (2005) a Pro Tools (2008). V súčasnosti pracuje na svojom siedmom albume, ktorý by sa mal volať Liquid Swords 2: The Return of the Shadowboxer. Producentom celého albumu bude, podobne ako pri kultovom albume z roku 1995, jeho bratranec RZA.

Na Slovensku sa GZA predstavil v roku 2006 na festivale Bažant Pohoda, o rok neskôr sa tam vrátil aj s celým Wu-Tang Clanom.

GZA feat. Life & Inspectah Deck - Cold World

GZA feat. RZA - I Gotcha Back

GZA feat. U-God, Raekwon & Ghostface Killah - Investigative Reports

Zdroj: SITA, pm
Foto: Wutang-corp.com

Súvisiaci interpreti: GZA