Americká speváčka Selena Gomez sa v posledných rokoch šoubiznisu skôr stránila. Najhoršie časy má však zjavne už za sebou. V závere minulého roka sa vo veľkom štýle vrátila na hudobnú scénu, dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100 a teraz vydáva svoj nový študiový album Rare.

Selena Gomez sa síce kvalitou svojho hlasu a jeho rozsahom nikdy nebude rovnať svojim rovesníčkam ako Ariana Grande, Demi Lovato alebo Halsey, to však v jej prípade problém nikdy nebol. Dlhé roky patrila medzi najúspešnejšie popové speváčky, ktorú široká verejnosť spoznala aj vďaka komplikovanému vzťahu s Justinom Bieberom či medializácii jej vážnych zdravotných problémov.

Práve v týchto temných časoch Selena čerpala inšpiráciu k tvorbe svojho nového albumu Rare. Tretiu sólovú štúdiovku (predtým vydala tri albumy so skupinou The Scene) vydala pár mesiacov po tom, ak z nej vyšli úspešné single Lose You To Love MeLoot At Her Now. Ako tretí singel z tohto albumu Selena vydáva titulnú skladbu Rare, ktorú v deň vydania nového CD podporila pestrofarebným videoklipom plným pozitívnej energie.


Nenásilná, pohodová a bezstarostná skladba sa právom stala titulnou skladbou celého albumu Rare. Selena novinkou posiela jasný odkaz o tom, že to najhoršie už má za sebou a nehodlá sa ďalej trápiť minulosťou. O tejto skladby pritom rodáčka z Texasu prvýkrát prehovorila už v auguste 2018, kedy ju na instagramovom chate so svojimi fanúšikmi označila za najobľúbenejšiu pieseň z pripravovaného albumu. Chce ňou svojich priaznivcov motivovať k tomu, aby boli sebavedomí, nezávislí a aj napriek negatívnym skúsenostiam zostávali otvorení láske.

"Túto pieseň milujem a vždy som chcela, aby to bol názov albumu. Cítil som, že skvele dopĺňa miesto po mojich podstatných singloch, pretože v ňom v podstate hovorím o tom, že nie som dokonalá, ale viem, že si zaslúžim lásku. Je to jedna z tých vecí, v ktorej si dôverujem, ale nie je to o tom, že by som bola namyslená," zhodnotila Selena. Autorsky sú pod skladbou Rare okrem samotnej speváčky podpísaní aj Simon Rosen, Madison Love a Brett McLaughlin. Produkciu mal na starosti Sir Nolan, ktorý so Selenou v minulosti spolupracoval aj na jej hite Good for You.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/Selena

Súvisiaci interpreti: Selena Gomez