V marci uplynie 20 rokov od vydania úspešnej druhej štúdiovky americkej kapely Linkin Park. Album Meteora je s predajom cez 16 miliónov kópií ôsmym najpredávanejším albumom 21. storočia. Je preto pochopiteľné, že skupina chce priaznivcom toto výročie pripomenúť reedíciou obsahujúcou aj niekoľko bonusov.


Všetko odštartovalo už pred pár dňami zverejnením doposiaľ nevydanej piesne Lost, ktorej základ vznikol práve počas nahrávania albumu Meteora. Zabudnutú nahrávku našli členovia skupiny Linkin Park v štúdiovom archíve, ktorý skúmali, aby dali dokopy raritný materiál na reedíciu. Nedokončený záznam so spevom Chestera Benningtona dopracovali a pieseň 10. februára vydali ako plnohodnotný singel.

"Nájsť ju bolo ako objaviť obľúbenú fotku, na ktorú ste dávno zabudli," nechal sa počuť Mike Shinoda. "Fanúšikovia nám často písali, aby sme vydali niečo s Chesterovým hlasom. Som nadšený, že sme to mohli urobiť týmto špeciálnym spôsobom." Pesničku zverejnili spolu s videoklipom v štýle japonského animé, ktorý vznikol z útržkov najrôznejších záznamov z archívu kapely a známych klipov.

Skladba se ihneď vyhupla na predné miesta prehľadov najpočúvanejších nahrávok na streamingových platformách ako Spotify alebo Youtube a úspech má aj na sociálnych sieťach, kde sa fanúšikovia pokúšajú identifikovať jednotlivé zábery z klipu a priradiť ich k starším klipom a live videám kapely. Výročná reedícia albumu Meteora vyjde 7. apríla ako limitovaný Super Deluxe Box Set a tiež ako 3CD.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili.
 

Súvisiaci interpreti: Linkin Park