Po turbulentnom období českej kapely Support Lesbiens a odchode väčšiny jej členov vrátane speváka Kryštofa Michala, sa jediný zostávajúci člen Hynek Toman rozhodol dať kapele novú tvár. Gitarista našiel nových spoluhráčov a chystá sa s nimi koncertovať.

"Veľa ľudí očakávalo, že sa pre záchranu kapely pokúsim zostaviť nejaký allstar team. Ale prečo? Nejde predsa o hviezdne mená, ale o ľudí ako takých a chémiu medzi nimi. Preto som sa rozhliadal po muzikantoch medzi kamarátmi," vysvetľuje Hynek Toman, s ktorým novú zostavu tvoria spevák Czenda Urbánek, klávesista Jan Andr, bubeník Radek Tomášek a basgitarista Filip Fendrych.

"Mám z tohto obsadenia úprimnú radosť. Sú to všetko výborní muzikanti, chalani s nákazlivým elánom, ktorý dáva repertoáru Support Lesbiens úplne inú energiu a "drajv". Presne to, čo som hľadal," pochvaľuje si Toman. A nový spevák Czenda k tomu dodáva: "S chalanmi z Post-it sme po dlhšom váhaní dospeli k zásadnému rozhodnutiu - dať si na dobu neurčitú pauzu. Vnútorne už som bol zmierený s tým, že dám muzike definitívne zbohom. Niekto tam hore si to ale asi neprial a ozval sa mi Hynek s ponukou spievať v Supportoch. Keď mi povedal svoju predstavu o budúcnosti kapely, nešlo povedať nie."  

Naopak k žiadnym zmenám nedôjde v skupine Clou, ktorá novú zostavu Support Lesbiens posilnila svojím bubeníkom Radkom Tomáškom a basgitaristom Filipom Fendrychom. Obaja budú naďalej pôsobiť v obidvoch kapelách súčasne.   "Hynek mi volal, že hľadá niekoho, kto hrá poriadne nahlas na bicie a je s ním sranda... Tak som mu povedal, že volá správne," hovorí s úsmevom Radek Tomášek.  

Naživo sa Support Lesbiens v novej zostave prvýkrát predstaví 25. mája vo Velkém Meziříčí na charitatívnej akcii Muzikanti dětem. "Budeme hrať samozrejme hity Support Lesbiens, ktoré ale už v apríli doplníme o nový singel. Celý album potom plánujeme vydať po skončení festivalovej sezóny na konci októbra a k nemu usporiadame tri koncertné krsty v Brne, Ostrave a Prahe. Pražský krst už je v tejto chvíli potvrdený na 4.12. do Paláca Akropolis. Menšie turné by sme si radi dali na jar budúceho roka," prezrádza plány do budúcnosti Hynek Toman.

Support Lesbiens - Keeper

Redakciu Hudba.sk informovala Kateřina Dědková, manažérka kapely.

Foto: Petr Kurečka 

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens