Slovenská speváčka Beáta Dubasová priznala, že cíti potrebu stále tvoriť nové piesne, aj keď si fanúšikovia stále žiadajú jej staré hity. "My speváci sme často v zajatí svojich hitov, ale aj tak chceme tvoriť, nejako pociťujeme tú potrebu," povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

Speváčka tiež prezradila, že aj teraz nahráva novú skladbu. "Robím momentálne novú vec. Časť už je nahratá," hovorí 51-ročná rodáčka zo Stropkova. "Nová skladba bude veselá. Mám celkovo pocit, že teraz je dosť smutná hudba, celá pop music je taká smutnejšia. Je to asi tou dobou, no ja sa aj napriek tomu veľmi teším zo života a mám rada skôr veselé pesničky." 

"Asi preto ma ľudia aj volajú spievať. Na tie moje piesne sa totiž dá tancovať a zabávať. Mám rada optimizmus, rada dávam ľuďom radosť. Veď to je myslím pre speváka to najkrajšie - aby dával ľuďom pozitívnu energiu," dodala speváčka, ktorú preslávili hity ako Sme také, aké sme, Účesy či Dievča z reklamy. "Mám rada také odpaľovačky, môžu byť pomalé aj rýchle," dodala Beáta Dubasová.

Elegantnú tmavovlásku fanúšikovia už od začiatku kariéry vídali na pódiu skôr v extravagantnejších kúskoch. "K extravagantnému oblečeniu mám vzťah dodnes, no teraz sa to už nenosí. Dnes speváci cestujú dvesto kilometrov a vystúpia na pódiu v tom, v čom cestovali. To v osemdesiatych rokoch neexistovalo. Mali sme kostýmy, v ktorých sa vôbec nedalo ísť na ulicu," smeje sa speváčka. Napriek tomu, že na pódiu na seba rada púta pozornosť, v súkromí je známa speváčka radšej nenápadná. "Ja som v podstate introvert, na pódiu rada svietim a potom som radšej neviditeľná. Veľa umelcov je na pódiu iných ako v súkromí," doplnila.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/beatadubasova.sk

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová