Novinka Anety Langerovej s názvom Píseň pro Olgu je hudobným vyznaním niekdajšej prvej dáme Česko-Slovenska a Česka Olge Havlovej a jej hlboko ľudskému poslaniu. Skladba vznikla v spolupráci s producentom Jakubom Zitkom a prvýkrát zaznela naživo v utorok 14. marca v Prahe počas slávnostného benefičného koncertu pri príležitosti nedožitých 90. narodenín Olgy Havlovej.

"Bola som veľmi poctená, že ma Nadácia Olgy Havlovej oslovila. Vypočula som si ich prianie o vzniku piesne a začala som premýšľať. Vzhľadom na to, že som Olgu Havlovú, bohužiaľ, nikdy osobne nestretla, čerpala som z rôznych zdrojov, kníh, rozhovorov a rozprávaní o jej živote, ale tiež z fotografií Bohdana Holomíčka, ktorého pohľad na Olgu mi bol vždy blízky," približuje vznik skladby Aneta Langerová.

"Bohdan mi poslal pár doposiaľ nezverejnených fotografií, na ktoré som sa dívala stále dookola a v hlave mi začala znieť pieseň. Sadla som si ku klavíru a prirodzene začala spievať o tom, čo vidím v jej očiach a o viere v ľudí, ktorí majú dobrú vôľu a delia sa o svoje šťastie s ostatnými, ktorí napríklad také šťastie nemajú," hovorí speváčka. 

"Niektorí ľudia sú takými silnými osobnosťami, že tu s nami stále niekde sú. Máte pocit, že sú vám blízki, že ich poznáte už roky. Pre mňa je takou osobnosťou i pani Olga. Svetlo dobrej vôle, ktoré v ľuďoch prebúdzala Olga Havlová, môžete s nami niesť ďalej," dodáva.

V závere marca sa Aneta Langerová spoločne s kapelou a sláčikovým triom rozletí na jarné turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován do sveta Dvoch sĺnk, ktoré sa rozžiaria všade tam, kde budete i vy. Koncerty sa uskutočnia v Prahe, Hodoníne, Rosiciach, Varnsdorfe, Hradci Králové, Nymburku, Kopřivnici a Vsetíne. Aneta Langerová ani tentokrát nezabúda na svojich slovenských priaznivcov. V závere minulého roka navštívila Bratislavu a teraz, počas svojho jarného turné, zavíta vo štvrtok 13. apríla do Trenčína, kde odohrá koncert v obľúbenom Piano clube. 

Termíny turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován

24. 3. 2023 - Praha, Divadlo pod Palmovkou
11. 4. 2023 - Hodonín, Kulturní dům
12. 4. 2023 - Rosice, KD Cristal
13. 4. 2023 - Trenčín, Piano club
16. 4. 2023 - Varnsdorf, Městské divadlo
17. 4. 2023 - Hradec Králové, Klicperovo divadlo
18. 4. 2023 - Nymburk, Kino Sokol
24. 4. 2023 - Kopřivnice, Kulturní dům
25. 4. 2023 - Vsetín, Dům kultury

Digitálny singel Píseň pro Olgu je možné zakúpiť a stiahnuť vo formátoch MP3, FLAC a v Hi-Res alebo streamovať: . Výťažok bude venovaný Výboru dobrej vôle – Nadácii Olgy Havlovej prostredníctvom zbierky Dárek pro Olgu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriana Nievelt. 

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová