Slovenská speváčka Karin Ann spojila sily s rešpektovanou britskou umelkyňou Imogen Heap v remixe svojho aktuálneho singla false gold z debutového albumu through the telescope, ktorý vyjde 10. mája.

Britská umelkyňa Imogen Heap je známa svojím inovátorským prístupom a kreatívnym využívaním najnovších technológií v hudobnej tvorbe. Výnimkou nie je ani jej remix skladby false gold od slovenskej speváčky Karin Ann. Pri jeho tvorbe totiž Imogen Heap vygenerovala svoje signifikantné vokály s pomocou umelej inteligencie. Na platforme, ktorú vyvinula so svojím tímom, vytvorila AI avatara, nazvaného ai.mogen, a práve remix false gold je prvou skladbou, v ktorej ho použila.

"Pri remixoch som opatrná, pretože je pre mňa dôležité, aby moje skladby zostali po umeleckej stránke kompaktné a bez zásahov. Ale kolaborácia s Imogen Heap pri remixe false gold bola absolútne úžasná. Bol to veľmi jednoduchý proces, pretože do toho, čo vytvorila, som sa okamžite zamilovala. Jej štýl produkcie dal skladbe úplne nový vibe, ktorý prekonal všetko, čo si viem predstaviť. Je to neskutočný pocit, že niekto, ku komu som dlho vzhliadala, sa teraz podieľa na mojej hudbe, a ešte k tomu takým významným spôsobom. Remix od Imogen dokonale zapadá do môjho hudobného štýlu a k môjmu albumu a som neskutočne vďačná za mágiu, ktorú sme spoločne vytvorili," hovorí na margo výnimočnej spolupráce Karin Ann.

"Neustále pracujem na množstve projektov a songov, ktoré sú dlhodobé – dá sa povedať, že je to v podstate vždy o tej ceste, o samotnom procese... Takže bolo hlboko uspokojujúce a oslobodzujúce pracovať pre zmenu na hudbe niekoho iného a mať ju vydanú v krátkom čase po dokončení. Tento remix vnímam ako príležitosť pustiť kontrolu a užiť si zábavu pri tvorivom procese," dodáva Imogen Heap.

Debutový album Karin Ann through the telescope oficiálne vyjde už o necelý mesiac, v piatok 10. mája. Nahrávka prinesie 14 skladieb odkrývajúcich komplexné témy lásky, identity a duševného zdravia v pestrej fúzii rôznych hudobných štýlov, inšpirujúc sa v americkom folku, cez klasický rock až po vplyv elektroniky a gothic disca. Album sa nahrával prevažne v USA a čiastočne v Európe, pričom Karin Ann si k jeho tvorbe si prizvala po hudobnej, produkčnej i zvukovej stránke plejádu zahraničných hostí. Výslednú podobu albumu formovali po boku Karin Ann americkí hudobníci a producenti Benjamin Lazar Davis a Will Graefe.

Album through the telescope púta už niekoľko mesiacov pre vydaním pozornosť v USA aj vo Veľkej Británii. Karin odohrala v úvode tohto roka niekoľko vystúpení v rámci prestížneho newyorského Fashion Weeku a v marci ju vo svojom oficiálnom programe privítal rešpektovaný showcase festival SXSW (South by Southwest) v texaskom Austine. Len pred pár dňami ju predstavil vo veľkom rozhovore na svojej titulnej strane jeden z najvýznamnejších hudobných magazínov sveta, britský NME (prečítajte si viac). Vzápätí ju verejne podporila aj redakcia jedného z najprestížnejších hudobných ocenení Grammy Awards v rámci svojho programu na podporu mladých talentov Global Spin.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriana Nievelt. Správu sme upravili.