Slovenská speváčka Karin Ann získava v týchto dňoch naozaj globálnu pozornosť. Zatiaľ čo v úvode týždňa ju predstavil vo veľkom rozhovore ako tvár svojej rubriky The Cover uznávaný hudobný magazín NME, nasledovaný nemenej známym britským časopisom Clash, dnes prichádza na jej adresu ďalšie významné pozitívne hodnotenie od hudobných kritikov, tentokrát spoza oceánu.

Karin Ann totiž dnes dostala priestor na oficiálnej webstránke najprestížnejších hudobných cien Grammy Awards, ktoré každoročne udeľuje Národná akadémia hudobného umenia a vied v USA za výnimočné úspechy v hudobnom priemysle. Mladá slovenská speváčka a autorka zaujala redakciu portálu Grammy.com, ktorá ju zaradila do svojej video rubriky Global Spin.

V rámci nej organizátori Grammy Awards na svojom webe aj na oficiálnom Youtube kanáli zviditeľňujú zaujímavé nové talenty z celého sveta. Upriamujú tak pozornosť verejnosti ale aj členov akadémie na čerstvé hudobné objavy.V aktuálnej epizóde Global Spin Karin Ann exkluzívnym komorným vystúpením s kapelou odprezentovala skladbu she, prvý singel z jej pripravovaného albumu through the telescope, ktorý vyjde 10. mája.

V článku o speváčke, ako aj v samotnom videu, redakcia Grammy zdôrazňuje, že umelkyňa vo svete reprezentuje Slovensko. Oceňuje tiež odvážny umelecký prístup, prostredníctvom ktorého Karin skúma rôznorodé hudobné štýly a témy ako rovnocennosť pohlaví, duševné zdravie a ľudské práva.

Prečítajte si tiež:

Slovenská speváčka Karin Ann je na titulnej stránke britského hudobného magazínu NME

O slovenskej speváčke Karin Ann po NME píše aj magazín Clash

Karin Ann vydá v máji dlhoočakávaný debutový album. Čakanie skráti singlom false gold

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Adriána Nievelt. Správu sme upravili a doplnili.