Jubilejný 5. ročník festivalu Open Jazz Fest sa uskutoční 20. - 21. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Počas dvoch dní vystúpi osem jazzových formácií a zaznie etnojazz, jazzrock, melodický jazzpop, progresívny jazz v štýle new music či dokonca fusion.

Brány areálu sa otvoria o 18:00 a samotný program začne o hodinu na to. "Diváci nemusia mať obavu z vrtochov počasia, väčšia časť amfiteátra je totižto zastrešená," pripomína za organizátorov Marian Pavlovič. "Oficiálny program končí vždy po polnoci, avšak po skúsenostiach z minulých rokov, keď sme museli pri spontánnych jam session vyťahovať káble z elektriky, je to len odhad," sumarizuje Pavlovič.

Tesne pred festivalom došlo k zmene účinkujúceho, ktorý otvorí piatkový večer. Namiesto Justina Echolsa vystúpi talianska jazzová speváčka Anna Lauvergnac, ktorá bola dlhé roky sólistkou jedného z najlepších európskych bigbandov – The Vienna Art Orchestra. Na Open Jazz Feste sa predstaví v sprievode renomovaného slovenského telesa Nothing but Swing pod vedením Róberta Ragana.

Anna Lauvergnac - live

Festival vyvrcholí vystúpením nekorunovaného kráľa jazzových bicích, Billyho Cobhama. Megasúpravu bicích, ktorá patrí medzi jedny z najväčších na svete, organizátori prepravujú až z Viedne, a preto sľubujú ojedinelý zážitok.

Lístky na festival je možné zakúpiť v sieti Ticketportal alebo priamo na mieste za rovnakú cenu. Jednodňová vstupenka stojí 15 eur, dvojdňová permanentka vás vyjde na 20 eur. Deti do 12 rokov a ZŤP majú vstup zdarma.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek z Real Music House.

Súvisiaci interpreti: Billy Cobham