V stredu 16. júla vyrazil popredný slovenský jazzový orchester Bratislava Hot Serenaders odohrať 10 koncertov do Spojeného kráľovstva. Ich najlepšie skladby tak odznejú v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow.

Pozvania na jazzové festivaly a klubové koncerty sú v takomto rozsahu úspechom naozaj nie bežným, o čom svedčí aj fakt, že o tomto turné sa vo svojom vysielaní zmienila aj rozhlasová stanica BBC2. Od fanúšikov dokonca prichádzajú správy, ako sa na koncerty tešia, keďže orchester hral v týchto končinách naposledy v roku 2008 (festival vo Whitley Bay 2004/2006/2008).

Okrem Slovenska orchester reprezentuje aj Bratislavu, a preto v spolupráci s Bratislavskou organizáciou cestovného ruchu nesie anglickým návštevníkom koncertov darček v podobe DVD Visit Bratislava i nové CD s názvom Lonely Melody, ktoré bude mať premiéru práve na tomto turné.

Spolu so štrnástimi hudobníkmi pod vedením svetoznámeho trubkára Juraja Bartoša vystúpi na šnúre aj dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci Dodo Kuriľák a Miloš Stančík. Po skončení zahraničného turné sa orchester vráti späť na Slovensko, kde vystúpi 21. septembra v Spoločenskom dome Nivy v Bratislave.


Bratislava Hot Serenaders je slovenský orchester, ktorý vznikol v roku 1991. Formácia sa exkluzívne orientuje na autentickú interpretáciu jazzovej a tanečnej hudby rokov dvadsiatych a tridsiatych a na slovenskú tanečnú hudbu prevažne z repertoáru Františka Krištofa Veselého.

Orchester má na svojom konte, popri platinovej platni za CD Ja som optimista a po zlatej platni za CD Celý svet sa mračí, dokopy už 8 albumov a jedno hudobné DVD. Vizuálnu atmosféru na svojich koncertoch zoskupenie dotvára dobovými kostýmami a použitím autentických nástrojov.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, PR manažér zoskupenia.