Pre fanúšikov kanadského speváka Bryana Adamsa, ktorí radi spomínajú na koncert pred desiatimi rokmi na východe Slovenska, ako aj tých, ktorí sa v tom čase márne snažili zohnať lístky, máme dobrú správu. Po vypredanom koncerte s deväťtisíc tristo návštevníkmi prichádza opäť so svojou šou do Košíc.

Druhýkrát v Steel Aréne a celkovo už štvrtýkrát na Slovensku vystúpi Bryan Adams v sobotu 8. októbra o 20:00. V rámci tohtoročného turné Get Up, ktoré spevák odštartoval v Austrálii, predstaví svoj trinásty album s rovnomenným názvom, ktorý celosvetovo vyšiel v októbri minulého roka. Je to jeho prvý štúdiový album od vydania albumu coververzií Tracks of My Years v roku 2014. Vznikol za produkcie Jeffa Lynneho v spolupráci s dlhoročným spolupracovníkom Jimom Vallanceom, s ktorými spevák tvoril skladbu po skladbe posledných niekoľko rokov. Ako sám Adams hovorí, vďaka tomuto skvelému partnerstvu mal dostatok času na písanie textov a z výsledku, ktorý označil za svoj doteraz najrockovejší album, má príjemný bezstarostný pocit. Obsahuje trinásť skladieb, z toho štyri akustické verzie.

Na koncerte odznejú pilotný singel Brand New Day, ktorý znie v rádiách od septembra minulého roka, druhý singel You Belong To Me, či tretí v poradí Do What Ya Gotta Do, ktoré sú jedinečné práve réžiou speváka. V čierno-bielych videoklipoch vystupuje predovšetkým so svojou gitarou a ženskou múzou. Lákadlom sú aj ďalšie songy, rockové Go Down Rockin' či Thunderbolt, ale aj tie, v ktorých zvoľňuje tempo, napríklad Don't Even Try, We Did It All alebo balada Yesterday Was Just A Dream, kde v kombinácii s akustickými bonusmi je zvýraznená jeho jedinečná hĺbka a farba hlasu. Nebudú chýbať najväčšie hity z viac ako tridsaťročnej kariéry charizmatického hudobníka, ako Summer of 69, (Everything I do) I do it for you, Have you ever really loved a women?, Please Forgive Me, Heaven, Run To You, Here I am, All For Love, Cloud Number Nine, The Best Of Me a mnohé ďalšie.

Oslavy vo východnej metropole však budú dvojnásobné. Keďže v roku 2006 spevák odohral v novootvorenom štadióne jeden z prvých koncertov, symbolicky vystúpi aj v rámci výročia 10. narodenín. Organizátori sú hrdí na to, že po exkluzívnom vystúpení a skvelej atmosfére, ktorú Bryan zanechal u fanúšikov na východe, môžu svetovú hviezdu privítať aj v rámci osláv narodenín najväčšieho východoslovenského štadiónu. Predpredaj vstupeniek prebieha už od apríla. 

Zástupca organizátora Arena Promotion a generálny manažér Steel Arény Igor Havrila hovorí: "Aktuálne máme voľných posledných pár stoviek lístkov, z toho väčšina na státie. Tie stoja 39 Eur. V zadných sektoroch je cena vstupenky 52 Eur, kde je miest ešte dostatok, o niečo bližšie k pódiu je v dvoch sektoroch cena 55 Eur. Opäť sektory bližšie po oboch stranách - vľavo aj vpravo sú takmer vypredané a tie, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti stage a po bočných stranách sú úplne rezervované. V areáli majú návštevníci k dispozícii občerstvenie v bufetoch na oboch stranách alebo v hornom bare. Pre tých, ktorí pricestujú zo vzdialenejších miest Slovenska, je ubytovanie možné v niektorom z blízkych hotelov, ako Gloria Palac, Centrum, Bristol, Privilege, Hilton a ďalšie."

Informácie pre Hudba.sk poskytla Katarína Arvayová.

Titulná foto: SITA/Marián Peiger

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams