Herci azda urobia všetko preto, aby ich rola bola čo najdôveryhodnejšia. Z tohto dôvodu sa aj Meryl Streep učila hrať na gitare. Síce sa vo filme Nikdy nie je neskoro neobjaví ani jedna skladba od Neila Younga, nepriečil sa tomu, aby jej dal hodiny hry na gitaru.

V novej snímke Nikdy nie je neskoro (Ricki and the Flash) hrá Meryl Streep ženu, ktorá je cez deň pokladníčkou a v noci rockerkou Ricki so sprievodnou kapelou Flash. Pre tieto účely sa rozhodla hrať na gitare. Kurz trval šesť mesiacov, pričom počas jednej lekcie sa oscarovej herečke venoval aj gitarový mág žánrov rock, folk a country Neil Young. Ten Streep ukazoval efekt distortion, za čo sa mu neskôr poklonila.

Podľa magazínu Rolling Stone musel stretnutie medzi dvomi legendami zorganizovať režisér filmovej novinky Jonathan Demme. Podieľal sa totiž aj na troch koncertných filmoch hudobného velikána - Heart of Gold (2006)Trunk Show (2009) a Journeys (2012). Stretnutie sa odohralo v pleasantvillskom Jacob Burns Film Center.

Na zozname skladieb, ktoré odznejú v príbehu rockerky, sa vyskytujú piesne od Brucea Sprinsgteena, Toma Pettyho, ale aj Bad Romance z dielne novodobej popovej hviezdy Lady Gaga. Skladby Neila Younga v ňom však počuť nebudete.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Rolling Stone)
Foto: AP Photo/Victoria Will

Súvisiaci interpreti: Neil Young