Líder americkej nu metalovej kapely Korn Jonathan Davis vyhlásil, že svet sa "úplne vymkol spod kontroly". 48-ročný interpret to povedal v rozhovore pre britský magazín NME, ktorý vyšiel pri príležitosti vydania nového albumu The Nothing.

"V súčasnosti žijeme v naozaj zvláštnom svete. Úplne sa vymkol spod kontroly. Donald fucking Trump je prezident. Len sa nad tým zamyslite. Ja sa nad tým zamýšľam každé ráno, keď sa postavím z postele a rovno si aj poviem, že by som sa mal vrátiť naspäť do postele. Kedysi bolo všetko úžasné. Umelci mali slobodu, nahrávacie spoločnosti mali peniaze a mohli ste robiť skvelé veci. Kapely boli v rádiách a televízii, všetko sa zdalo byť také veľké a úžasné a svieže, všade bolo kopec nápadov. No už to tak nie je. Aj s metalom je to ťažké, pretože svet je príliš zženštelý (doslovne: fucking pussified). Ako kapela však stále robíme to, čo chceme," vyjadril sa Jonathan Davis. V rozhovore tiež povedal, že svetlom jeho života je to, že je otcom a môže byť pre (nielen svoje) deti pozitívnym príkladom.

Davis pôsobí vo formácii Korn od roku 1993, vydal s ňou už 13 štúdioviek a získal dve ceny Grammy. Spevák má za sebou manželstvo s Renee Perez, ktorá mu porodila syna Nathana. V roku 2004 sa oženil po druhý raz, keď sa na Havaji zosobášil s bývalou pornoherečkou Deven Davis, ktorá minulý rok zomrela na predávkovanie drogami. S ňou má ďalších dvoch synov - Piratea a Zeppelina. Spevák, ktorý od roku 1998 nepije alkohol a neberie žiadne drogy, vlani vydal debutový sólový album Black Labyrinth.

S kapelou Korn vydal nový, v poradí už trinásty album symbolicky v piatok 13. septembra. Podobne ako spomínaná sólovka, aj novinka s názvom The Nothing je veľmi emotívnou a temnou nahrávkou inšpirovanou bolesťami, strachmi a hnevom z udalostí v osobnom živote ale aj z diania vo svete. Spevák sa s tragickou stratou manželky vyrovnával priamo v štúdiu a zaznamenával svoje emócie. V piesňach sa tak striedajú brutálne momenty, v ktorých sa Davis zo svojich emócií doslova vykričí, ale aj melodické refrény. Prvé recenzie zaraďujú The Nothing medzi najlepšie hodnotené albumy kapely, vychválili ho napríklad redaktori z magazínov Noisey, NME, The Fader, Consequence of Sound či Kerrang!


Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, Nme.com, archív) + Warner Music
Foto: Fadewood Studios

Súvisiaci interpreti: Korn