Populárny spevák a multiinštrumentalista Lenny Kravitz ohlásil celosvetové turné, v rámci ktorého po dvoch rokoch opäť zavíta do našich končín. Po tom, ako sa v roku 2018 jeho koncert v bratislavskom NTC vypredal vo veľkom predstihu a mnohým sa lístky neušli, vystúpi tentokrát v kapacitne najväčšej hale na Slovensku - na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Rodák z New Yorku sa slovenskému publiku predstaví na úvod letných prázdnin, v stredu 1. júla 2020, v rámci koncertnej šnúry Here to Love Tour, nazvanej podľa jednej z piesní z jeho minuloročnej štúdiovky Raise Vibration. Tá vyšla len tri mesiace po beznádejne vypredanom koncerte, ktorý Lenny Kravitz vo vynikajúcej forme odohral v Bratislave v júni 2018 (reportáž).

Organizátorom sa vďaka rýchlemu vypredaniu vlaňajšieho koncertu podarilo v rámci pripravovaného turné dohodnúť s manažmentom charizmatického umelca na vystúpení vo veľkorysejších priestoroch. "Zimný štadión Ondreja Nepelu pojme takmer dvojnásobnú kapacitu návštevníkov v porovnaní s AXA Arénou NTC. To sa odrazí aj na cene vstupeniek, ktoré budú cenovo dostupnejšie," informovali zástupcovia usporiadateľskej agentúry Vivien.


55-ročný spevák a všestranný hudobník je známy originálnou fúziou prvkov rock'n'rollu, funku, soulu, blues či popu a energiou nabitými vystúpeniami, na ktorých aj svoje notoricky známe single posúva na novú úroveň hudobného zážitku. Na turné, v rámci ktorého plánuje v priebehu dvoch rokov precestovať desiatky krajín po celom svete, sa fanúšikovia popri novinkách zo spomínaného albumu Raise Vibration (2018) môžu tešiť aj na prierez jeho tvorby. Určite v ňom nebudú chýbať hity ako American Woman, Fly Away, I Belong to You, Ain't Over Til It's OverAgain a mnoho ďalších.

Okrem bratislavského koncertu, na ktorý sa lístky začnú predávať v piatok 18. októbra od 10:00, sa Lenny budúci rok predstaví aj v Prahe, kde vystúpi v utorok 30. júna v O2 aréne.

Prečítajte si: Lenny Kravitz sa k Slovákom zachoval ako starý priateľ. Dal im všetko


Lenny Kravitz je považovaný za jedného z najvýraznejších rockových hudobníkov, ktorí svoju kariéru odštartovali počas posledných dvoch dekád 20. storočia. V "pred-internetovej" ére, kedy ešte vkus mladých ľudí formovali hudobné televízie, na jeho tvorbe, ovplyvnenej rockom, funkom a soulom zo 60. a 70. rokov, vyrástla celá generácia fanúšikov, bez ohľadu na žánrové preferencie, rasu či spoločenské postavenie.

Multitalentovaný spevák, skladateľ, textár, producent a multiinštrumentalista vyhral v rokoch 1999 až 2002 štyrikrát po sebe cenu Grammy, zhodou okolností vždy v tej istej kategórii, vďaka čomu sa stal držiteľom rekordu za najvyšší počet zlatých gramofónikov za Najlepší mužský rockový spevácky výkon (cenu získal za piesne Fly Away, American Woman, Again a Dig In). Okrem toho má v rámci najprestížnejších hudobných cien na konte ešte päť nominácií, ako aj desiatky ďalších nominácií a ocenení v iných hudobných anketách.

Doteraz vydal jedenásť štúdiových albumov, z ktorých sa celosvetovo predalo približne 40 miliónov kusov. Okrem toho je vnímaný aj ako módna ikona a uplatnil sa i vo svete filmu. V kasovom trháku Hry o život (2012) a Hry o život: Skúška ohňom (2013) sa predstavil ako Cinna a zahral si aj v pozitívne hodnotených filmoch Precious (2009) a Komorník (2013). Herectvu a spevu sa venuje aj jeho dcéra Zoë Kravitz, ktorú má s herečkou Lisou Bonet.


Redakciu Hudba.sk za usporiadateľskú agentúru Vivien informovala PR manažérka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz