Po vypredaných koncertoch zimného turné v roku 2022 a úspešných vystúpeniach na festivaloch Atmosféra či Slovenské Alternatívne Leto vyrazia Martin Geišberg a Richard Autner opäť spoločne za fanúšikmi. Svoju tvorbu a energiu prinesú do Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice a Bratislavy.

Prvé dva koncerty prebehnú už tento víkend, 21. októbra v Banskej Bystrici a o deň neskôr v Banskej Štiavnici. Bratislavskí fanúšikovia sa dočkajú koncertu o čosi neskôr – 11. novembra vo veľkorysom priestore STARS auditorium. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Hudobná spolupráca Martina Geišberga a Richarda Autnera visela vo vzduchu už dlhšie. Prvýkrát sa stretli na divadelných doskách a veľmi rýchlo si sadli nielen ľudsky, ale aj hudobne. Richard v divadelnom predstavení Jánošík spieva práve Martinove skladby.

Rozhodli sa preto aj tento rok prepojiť svoje cesty v rámci spoločných koncertov v zostave Martin Geišberg & Richard Autner Band. Richard do nej prináša bubeníka Mareka Žilinca, ktorí pri ňom stojí od začiatku aj v rámci albumu Odpovede. Martin Geišberg do projektu vstupuje ako gitarista, spevák a autor časti piesní. Ďalšími členmi zoskupenia sú gitarista a autor hudobného nástroja woodpack, Boris Čellár, ktorý sa zhostí aj vokálov, basgitarista a kontrabasista Denis Pagáč a klavirista Valér Miko.

Dramaturgia ich spoločných koncertov je založená na vnímavej hudobnej spolupráci všetkých zúčastnených hudobníkov, ktorá hudobne aj autorsky prepojí dve nosné postavy projektu umelcov Martina Geišberga a Richarda Autnera. Martin má vďaka svojmu dlhoročnému vystupovaniu skalných fanúšikov naprieč celým Slovenskom. Na druhej strane je Richard, ktorý na scénu vstúpil pred dvoma rokmi ako "hudobný nováčik" a svoje publikum si ako hudobník postupne nachádza. Tešiť sa môžete na silnú medzigeneračnú ľudskú a hudobnú podporu dvoch umelcov, ktorý sa stretávajú spolu na jednom pódiu ako autori – hudobníci.

Jesenné koncerty Martin Geišberg & Richard Autner Bandu:

  • 21. 10. – Banská Bystrica, Robotnícky Dom
  • 22. 10. – Banská Štiavnica, Kultúrne centrum
  • 11. 11. – Bratislava, STARS auditorium – vstupenky

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Saša Pastorková. Správu sme upravili.