Formácia Pressburger Klezmer Band už onedlho vydá svoj dlho očakávaný album Tants Mit Mir, ktorý oficiálne uvedie do života 30. novembra v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Na spríjemnenie čakania natočila skupina dokument, ktorý mapuje vznik novej nahrávky.

Hudobnú produkciu albumu Tants Mit Mir zverila kapela hudobníkom Robertovi Pospišovi a Martinovi Sillayovi. Nahrávka je ďalším titulom ich vydavateľstva Real Music House, ktoré sa zameriava na kvalitnú slovenskú hudbu. Na novinke, ktorej názov v preklade znamená "Tancuj so mnou", sa nachádza dohromady pätnásť piesní so silným vplyvom Balkánu, nechýba však ani tradičný klezmer v pôsobivých aranžmánoch s originálnymi improvizáciami či kombinácia židovských a rusínskych melódií z východu Slovenska a Podkarpatskej Rusi.

Album okrem toho ponúkne aj hudobné umenie vzácnych hostí. Pozvanie mimoriadne zohratej sedemčlennej skupiny prijali hudobníci z troch krajín - hviezdny klezmerový klarinetista Merlin Shepherd z Veľkej Británie, akordeónový Balkan expres Miroslav Vuković z Bosny a Hercegoviny, charizmatická srbská speváčka Anita Ribar aj jej talentovaný krajan Dalibor Martinov na perkusiach.

Dokument o albume Tants Mit Mir

Slávnostný krst albumu sa uskutoční v rámci podujatia Klezminorities 30. novembra v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. "Pressburger Klezmer Band sa počas neho predstavia v plnej zostave, prídu aj niektorí z albumových hostí. A bude sa aj tancovať!" pozýva Robert Pospiš z Real Music House.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.

Súvisiaci interpreti: Preßburger Klezmer Band