Niektorí hudobníci sú značne prostorekí. Na druhej strane často vystihnú to, čo si ostatní myslia, ale nechcú to povedať nahlas. To je aj prípad Taylora Hawkinsa z Foo Fighters.

Magnety týždňa

Tento týždeň si nás najviac získala úplne najzábavnejšia správa. Taylor Hawkins, bubeník Foo Fighters, sa rozhovoril pre The Music a reč prišla aj na ostatný album U2. Citujem: "Proste to znie ako prd." Lepší opis by sme len ťažko hľadali. Preto si radšej vypočujte stream nového albumu od Foo Fighters – Sonic Highways. (pm)

Kľudne ma ukameňujte, ale aj tento týždeň budem ospevovať Machine Head. Po vydaní fantastického albumu Bloodstone & Diamonds je tu aj prvé video. Now We Die je otváračkou spomínanej dosky a vizuálny doprovod je minimálne tak dobrý ako album, na ktorom sa nachádza. Som rád, že sa Robovi Flynnovi a spol. zadarilo. A ak by ste chceli počuť, ako tento song znie live, kuknite záznam z Toulouse. Alebo príďte do Viedne už  túto nedeľu. (pm)


Šrot týždňa

AC/DC pokračujú v nešťastnej šnúre. Ich nové video k songu Play Ball je tak zlé, že mi pri jeho pozeraní bolo až trochu smutno. Zaujímalo by ma, koľko stála jeho produkcia. Veľa to rozhodne nebolo. Proste zloba. (pm)


Novinky

Na úvod jedna krátka – Fear Factory začali nahrávať nový album! Veľa detailov zatiaľ nemáme, ale vonku by mal byť začiatkom roka 2015. (pm)

Gerorge Lynch nás so svojím projektom Lynch Mob zaujal už dávnejšie. Tentokrát sa páni zviditeľnili fantastickým coverom skladby Burnin‘ Sky od Bad Company. (pm)



Cloudkicker sa pripravujú na vydanie lajfky Live with Intronaut, z ktorej pochádza aj video k songu Push It Way Up! (pm)


Nový album od Cancer Bats výde až v marci, nové video k songu Satellites je tu ale už teraz. Ak máte radi hardcore a ohňostroje, je presne pre vás. (pm)


Prvý album straight edge kapely XTRMST (bočný projekt Davey Havoka a Jade Pugeta z AFI) vyjde už zajtra. Celkom sa teším, prvé zverejnené songy zneli výborne. Conformist bol paradoxne jeden z tých slabších. Tak ho trochu vylepšili celkom brutálnym videom. (pm)


Ak by ste chceli do vášho repertoáru niečo, čím môžete prekvapiť svojich kamarátov, určite vyskúšajte francúzskych sludgerov Drawer. Nikto ich určite nebude poznať a ich novinka Shadow Dancers je celkom dobrá. (pm)


Každé nové video od Red Fang je zárukou dobrej zábavy. Ináč tomu nie je ani pri animáku Crows in Swine. Užívajte. (pm)


Banda bývalého frontmana Exodus Roba Dukesa Generation Kill vypustila nové video. Natáčalo sa na Boyacá Rock festivale v Kolumbii. Tamojším fanúšikom sa song We’re All Gonna Die očividne páčil. A vám? (pm)


Začiernení švédski death metláci Bloodbath majú nové video. Church of Vastitas má výbornú atmosféru a je dôstojným zástupcom moderného deathu. (pm)


Keď už sme pri modernom death metale – Suicide Silence majú novú vec Inherit the Crown. Na moje prekvapenie znie celkom dobre. A čo je pri deathcore výnimočné – dokonca aj trochu originálne. (pm)


Po piatich rokoch sa s novým albumom hlási post-metalová kapela Callisto z fínskeho mesta Turku. Ich štvrtá nahrávka je pomenovaná ako Secret Youth a ako prvý z neho uvádzajú song Backbone. Nahrávka vyjde 30. januára. (ak)



Výbornou kapelou je doommetalová úderka Isole zo Švédska. Ich nahrávky priniesli osobitnú atmosféru korenenú najmä vokálnymi eskapádami Cristera Olssona. Na konci novembra príde už šiesty album - The Calm Hunter, ktorý uvádza rovnomenná zverejnená skladba. Tá sa však atmosférou nevyrovná prvým položkám diskografie. (ak) 



Videoklip nakrútený v Černobyle a Pripyate uviedol Mariusz Duda pre svoj sólový projekt Lunatic Soul. Líder poľských Riverside si pre svoju elektro-ambientnú bokovku vybral netradičné obrazové kulisy, ktoré však spoločne so zvukom fungujú výborne. (ak)


Soundgarden vydajú kolekciu rarít na troch CD zvanú Echo Of Miles: Scattered Tracks Across The Path, ktorú tu už Pavol spomínal. Pri tejto príležitosti vypustili starú skladbu Twin Tower, ktorá pochádza z roku 1988 a ide o inštrumentálne demo, vzniknuvšie pri nahrávaní Louder Than Love. (ak)


Tommy Rogers, uškriekaný vokalista progresívnych extrémistov Between the Buried and Me, vydáva druhý sólový album pod menom Thomas Giles. Komu v hudbe BTBAM imponujú pokojnejšie a emotívnejšie vokálne party, v jeho sólovkách si príde na svoje. Pozrite sa nižšie na klip na Siphon the Bad Blood. (ak)


Haluz týždňa

Jared Dines z kapely Dissimulator vpratal 10 hudobných štýlov do jedného videa. A sám si aj napísal texty, ktoré daný štýl vystihujú. Je to síce paródia, ale myslím, že trafil do čierneho. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters, Machine Head