V nedeľu 16. decembra ohlásila kapela The Bridgeheads aukciu gitary svojho zosnulého lídra Tomáša dAsKa. Ide o gitaru značky Fender Telecaster, na ktorej Tomáš hral na všetkých koncertoch od roku 2006, a ktorá bola tatiež použitá pri nahrávaní EP Things (2007) a albumu Foreigners (2010).

Časť výťažku bude venovaná organizácii bojujúcej za ľudské práva Amnesty International. Práve o ľudskosti ako jednej z tém vypovedá aj spomínaný album Foreigners, ktorý vznikal v priebehu trojročného pôsobenia skupiny v Londýne.

"Rozhodli sme sa pre túto vianočnú aukciu ako pre akúsi formu pripomenutia si druhého výročia Tomášovho úmrtia. Ide o jednorázovú záležitosť  – Tomáš mal samozrejme ako každý hudobník veľa nástrojov, no tie na dražbu nepôjdu, popreli by totižto výnimočnosť tejto aukcie, na ktorú by sme chceli sústrediť pozornosť fanúšikov," uviedli členovia The Bridgeheads v oficiálnom vyhlásení.

"Gitaru sme zvolili aj preto, že po dvoch rokoch začala korodovať: nástroj je potrebné aspoň raz za čas použiť, inak prirodzene prestane fungovať. Bolo smutné takto sledovať, ako nástroj pomaly upadá. Veríme, že človek, ktorý si ju kúpi, na nej bude ďalej robiť hudbu, bude preňho inšpiráciou a mať preňho výnimočnú hodnotu."

Dražba potrvá do 26. decembra, zapojiť sa môžete na linke:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fender-Telecaster-Mexican-/160941327449?

The Bridgeheads - Fire

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla manažérka The Bridgeheads Patrícia Kochanová.

Súvisiaci interpreti: The Bridgeheads