Newyorská funk-metalová skupina Living Colour sa po vyše troch rokoch opäť predstaví v Bratislave. Tentoraz vystúpi v utorok 19. marca v Ateliéri Babylon. Pre štvorčlennú formáciu to bude už štvrtý koncert v Bratislave. Okrem hlavného mesta vystúpila kapela aj na festivale Hodokvas 2006.

Living Colour najskôr pôsobili na scéne v rokoch 1984 až 1995. Prerazili s debutovým albumom Vivid (1988), ktorého úspech už neprekonali. Z tejto nahrávky pochádzajú single Cult of Personality, Glamour Boy a Open Letter (To a Landlord). Za hit Cult of Personality získala skupina svoju prvú z dvoch cien Grammy. Po debute nasledovali albumy Time's Up (1990) a Stain (1993) a v roku 1995 rozpad kapely.

V pôvodnej zostave v zložení Vernon Reid (gitara), Will Calhoun (bicie nástroje), Corey Glover (spev) a Doug Wimbish (basgitara) sa na scénu vrátili v roku 2000. O tri roky neskôr nasledovala ich comebacková štúdiovka Collideoscope (2003). Zatiaľ posledným albumom formácie je nahrávka The Chair in the Doorway (2009). Zaujímavosťou je, že album vznikal na viacerých miestach, no najmä v štúdiách Sono v blízkosti Prahy.

Skupinu Living Colour zaradila televízia VH1 na zoznam 100 najlepších hard-rockových interpretov všetkých čias, magazín Rolling Stone ju označil za "priekopníka funk-metalu".

Living Colour - Cult of Personality (live)

Informácie pochádzajú z webovej stránky babylonatelier.sk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Livingcolour.com

Súvisiaci interpreti: Living Colour